1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. İSRAİL VAHŞETİ ÜZERİNE..
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

İSRAİL VAHŞETİ ÜZERİNE..

A+A-

İSRAİL VAHŞETİ ÜZERİNE..

Gemimize Kanlı Saldırı

31 Mayıs sabahına çok ciddi, etkisi oldukça büyük ve bir o kadar üzücü flash bir haberle başladık. Bu son dakika haberi şuydu; “Gazze'ye yardım götüren Uluslararası Yardım Konvoyuna sabaha karşı uluslararası sularda İsrail Askerleri saldırdı!!”

Evet, bu sıcak gelişme tüm dünyada bomba etkisi yarattı. Maalesef İsrail silahsız masum insanlara saldırıyı gelenek haline getirmiş durumda. Dolayısıyla İSRAİL dünya tarihine adını kara bir leke olarak kazımaya devam etmektedir. İsrail Askerlerinin Gazze’ye yardım götüren başta ‘Mavi Marmara’ olmak üzere toplam 6 gemilik filoya yaptığı saldırıda ana hedef yine "Mavi Marmara" adlı Türk yardım gemisi oldu!.

Ajanslardan ilk önce operasyonda 10 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı haberleri geldi ancak İsrail televizyonları gemide ölü sayısının 16 olduğunu duyurdu. İlerleyen saatlerde ise İsrail Radyosu, askeri sansürün İsrail’deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi. Tabii bu da ayrı bir utanç göstergesi..

Bu arada, görüşlerine başvurulan bir askeri kaynak ise, şu aşamada herhangi bir açıklama yapılmasının söz konusu olmadığını; gemilere rotalarını geri çevirmeleri veya Aşdod’a yönlendirmeleri konusunda uyarı yapıldığını hatırlatmakla yetindi. Aslında Türkiye’nin 10. 000 ton insani yardım malzemesinin Gazze’ye gitmesine izin vermesi talebine İsrail tarafı denetimden geçtikten sonra olabileceği şeklinde bir cevap vermişti. Ancak bu noktada İsrail’in gerekli denetimi yaptıktan sonra, bu malzemeyi Gazze’ye gönderip göndermeyeceği konusu şaibelidir!! Dolayısıyla bu çirkin saldırı kuşkusuz çok kötü sonuçlar doğuracaktır. İNSANİ YARDIM İÇİN GİDEN MASUM İNSANLARIN KATLEDİLMESİ ASLA VE ASLA AFFEDİLEMEZ!!

Tabii İsrail bu süreçte de, BM ya da AB’ye yapacağı açıklamalarda yine meşru müdafaa tezini işleyerek esas kendilerinin masum ve suçsuz olduklarını belirteceklerdir. Gelişmeler neyi gösterecek hep birlikte bekleyip göreceğiz ama dünyadan yükselen seslerin İsrail açısından hiçte iç açıcı olmayacağı ve hatta İSRAİL’in her ne gerekçe ile olursa olsun zulüm-baskı-işkence altında olan insanlara yardım götürmeye çalışan insanların hayatlarını kaybetmelerine sebep oldukları için geri dönülmez bir yola girdiği de oldukça açıktır!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.