1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. İZMİR CHP'DE HAREKETLİ GÜNLER
İZMİR CHPDE HAREKETLİ GÜNLER

İZMİR CHP'DE HAREKETLİ GÜNLER

CHP kalesi İzmir'de kongrelerini 8 ilçede daha tamamladı. Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka’da delegeler yeniyönetimleri belirlemek için salonları doldurdu. EGELİ ETKİ HABER seçimleri yakından takip etti.

A+A-

İZMİR CHP'DE HAREKETLİ GÜNLER

CHP, kalesi olan İzmir'de kongrelerini 8 ilçede daha tamamladı. Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir ve Karşıyaka’da delegeler yeni yönetimleri belirlemek için salonları doldurdu. EGELİ ETKİ HABER'in yakından takip ettiği seçimlerde, gözler doğal olarak Buca ve Karşıyaka’daydı.. Buca’da iki adaylı bir yarış yaşandı. Buca’da mevcut ilçe Başkanı Çağdaş Kaya, rakibi Kasım Akdağ’a karşı yarıştı. Kongrenin Divan Başkanlığı’nı ise İstanbul Milletvekili Eren Erdem yaptı. 

GERİLİME NEDEN OLAN İDDİA

Kürsüye çıkan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi CHP’li Oktay Gökdemir, Buca Belediyesi’nden Çağdaş Kaya’nın başkanlığı lehine delegelere mektup gönderildiğini iddia etti. Bu iddia sonrasında salonda gerilim tırmandı. Gökdemir’in iddiasına yanıt Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan geldi. Başkan Piriştina, “Zarfları getiren kurye CHP İlçe Başkanlığı ile Buca Belediyesi’ni karıştırmış. Verilen sipariş sonrasında Buca doğru, ilçe doğru, başkanlık doğru fakat kurum farklı olunca biz de o zaman fark ettik. Kurum olarak yanlış gönderildi. Faturayı da CHP İlçe Başkanlığı olarak kesilmiş. Bu yanlış da belediyeye tahsilat yapmaya gelindiğinde anlaşıldı. Konu bundan ibarettir. Oy kullanmaya gelmiş delege arkadaşlarımız içlerini ferah tutsun. Bizim görevimiz hak, hukuk ve adalet sağlamaktır” dedi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Sandıktan çıkan isim ise Kasım Akdağ oldu.417 delegen 403’ü sandık başına gitti. Akdağ 202 oy alırken mevcut başkan kaya 200 oyda kaldı. 1 Oy da geçersiz sayıldı.

KARŞIYAKA'DA DA SİNİRLER GERİLDİ!

Karşıyaka’daki kongrede mevcut ilçe başkanı Uğur Yıldırım ve İşadamı Serdar Koç aday oldu. Seçim yarışında Yıldırım’ı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin destekledi. Koç’un yanında ise Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, ilçe eski başkanı Adnan Alabay ve il başkan yardımcıları Salih Özçiftçi ve Dilek Bilgin yer aldı. Bostanlı Suat Taşer Tiyatro Salonu’nda yapılan kongrenin divan başkanı eski İlçe Başkanı Ertam Özen oldu. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı kongrede Belediye eski Başkanı Cihan Türsen, “Artık parti içinde ‘Kral çıplak’ deme zamanıdır. Parti küçük ve sizin olmayacak. Parti büyük ve örgütün olacak. CHP 3 oka sıkıştırıldı” sözleri salonun geneli tarafından tepkiyle karşılandı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, parti içi hesaplaşma yerine örgütün kenetlenerek iktidarla mücadele etmesi gerektiğini belirttirken, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı CHP’li Battal İlgezdi’yi hatırlatarak, “Yarın benim başıma da bir şey geldiğinde ‘Oh’ mu diyeceksiniz?” diye sordu. Konuşmaların ardından yapılan seçimde kazanan Uğur Yıldırım oldu.Karşıyaka’da 408 delege oy kullandı.Yıldırım 244 oyla yeniden Başkan olurken, Koç 164 oy aldı.

KASIM ÖZKAN KAZANDI

2012 yılından beri ilçe başkanlığını sürdüren Umut Tekin’in aday olmadığı Gaziemir kongresi coşkuyla başladı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede Kasım Özkan ve Eski Başkan Elif Becek yarıştı. Divan Başkanlığını CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın yaptığı kongrede kazanan 256 oyla Kasım Özkan oldu. Elif Becek ise 81 oy aldı.

SÜRPRİZ OLARAK KARŞILANDI

Bergama İlçe Başkanlığı için İlçe Başkanı Ayşe Şimşek, Akın Yasa ve İlçe eski Başkanı Mehmet Eceviz Canbaz arasında 3’lü bir yarış bekleniyordu. Ancak Akın Yasa kürsüde yaptığı konuşmayla adaylıktan çekildi. Divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ’ın yaptığı kongreyi Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç takip etti. Kongrede kazanan isim ise Mehmet Eceviz Canbaz oldu.Seçimde 411 delegeden 384’ü oy kullandı.Mehmet Eceviz Canbaz 201 oy alırken,mevcut başkan Ayşe Şimşek 181 oy aldı.2 oy geçersiz sayıldı.

BAYRAKLI YİNE ALPER DEDİ

CHP’nin kongre maratonunun en yoğun günlerinden biri yaşanırken, Bayraklı, Balçova ve Foça’da tek adaylı seçimler yaşandı. Bayraklı’da Mustafa Kemal Spor Salonu’nda yapılan kongrede İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve Belediye Başkanı Hasan Karabağ, davul zurna eşliğinde, halay çekilerek karşılandı. İlçe yönetiminin önerisiyle Rifat Özer divan başkanı oldu. Kongreye İl yöneticileri İsmet Basmacı, Ali Çalışkan, Metin Güler, Şirin Akgül, Hatice Tatlı, İlçe Eski Başkanı Levent Ölçer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, geçen haftaki kongrede zafer kazanan Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Salt çoğunlukla, seçimin blok listeyle yapılması kararlaştırıldı. Yapılan seçimde 418 delegeden 365’i oy kullandı. 335 oy geçerli 30’u geçersiz sayıldı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper yeniden başkanlığa seçilirken, yaptığı konuşmada, partinin her seçimde oy oranını artırdığını, yerel yönetimle uyum içinde çalışmanın bunda büyük etkisi olduğunu vurguladı.Yapılan seçimde 272 delegenin 252 sandık başına gitti.15 oy boş,5 oy ise geçersiz çıktı.

ERYILMAZ BALÇOVA'DA TEK ADAY

Balçova’da yeniden aday olmayı düşünmeyen İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, başka bir isim çıkmayınca ve örgütten de baskı gelince, kongreye bir gün kala, adaylığını ilan etmişti. Balçova Termal Otel Kardelen Salonu’ndaki kongrede divan başkanlığını eski Milletvekili Sabri Ergül üstlendi. Eryılmaz partililerin desteğini alarak yeniden başkan seçildi.

FOÇA YILDIRIM DEDİ

Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste usulüyle gerçekleştiren Foça’da tek adaylı seçim heyecanı yaşayacak ilçeler arasında yerini aldı. Bu kongrede aday olmayan İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım’ı işaret etmişti. Yıldırım’ın CHP Foça İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu.

chp-izmir-in-delege-secimlerinde-2-inci-hafta-mesaisi-nerelerde-sandik-kurulacak-965130.jpg

'EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!...'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.