1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karacan: Vatandaş İlaca Ulaşmakta Sıkıntı Yaşayabilir
Karacan: Vatandaş İlaca Ulaşmakta Sıkıntı Yaşayabilir

Karacan: Vatandaş İlaca Ulaşmakta Sıkıntı Yaşayabilir

6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ilaç takip sisteminin veri tabanında meydana gelecek güncelleme işlemi nedeniyle sistemin 5 gün çalışmayacağını belirtti.

A+A-

6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, ilaç takip sisteminin veri tabanında meydana gelecek güncelleme işlemi nedeniyle sistemin 5 gün çalışmayacağını belirtti. Karacan, “Vatandaşın ilaca ulaşımı konusunda sıkıntı çıkabilir, biz bu konuda sıkıntı çıkmaması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan yapılan duyuru ile ilaç takip sisteminde yapılacak veritabanı güncelleme çalışması nedeniyle 24 ve 29 Haziran tarihleri arasında ilaç takip sisteminin çalışmayacağını hatırlattı. Bu süreçte vatandaşın ilaca ulaşımı konusunda sıkıntı yaşanabileceğini söyleyen Karacan, “Veritabanı güncelleme işlemi yapılmadan önce bilgiler bir yere toplanıp güncelleme işleminin daha sonra yapılması sağlanabilirdi. Bu süreçte vatandaşın ilaca ulaşımı konusunda sıkıntı çıkabilir, biz bu konuda sıkıntı çıkmaması için elimizden geleni yapacağız. Vatandaştan bu konuda anlayış bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu durumlarda en büyük sıkıntıyı eczacıların çektiğini ifade eden 6. Bölge Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, şunları söyledi: "Muayene, ilaç ve reçete katılım paylarını eczacı kendisi için almasa da tahsilat işi kendisine yaptırılıyor ve eczacı vatandaşla karşı karşıya kalıyor. İlaç fiyatı üzerinde uygulanan politikalar nedeniyle bazı ilaçları bulamayan vatandaş öfkesini eczacıya gösteriyor. En büyük sıkıntı bu konuda oluyor. Biz sıkıntılarımızın karşılığını bekliyoruz. Eczacılar yıllarca özveri ile çalışıyor. 2005 yılında başlayan sağlıkta dönüşüm programının ana omurgasını eczacılar üstlendi, üstlenmeye devam edecekler ama bazen yiğidi öldürüyoruz hakkını vermemiz gerekiyor." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.