1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karaküçük: Kahramanmaraş, Türkiye’nin Orta Doğu'ya Açılan Kapısı Olacak
Karaküçük: Kahramanmaraş, Türkiye’nin Orta Doğuya Açılan Kapısı Olacak

Karaküçük: Kahramanmaraş, Türkiye’nin Orta Doğu'ya Açılan Kapısı Olacak

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Suriye’de barışın sağlanması halinde, Kahramanmaraş’a kurulacak serbest bölgenin Türkiye’nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacağını söyledi.

A+A-

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Suriye’de barışın sağlanması halinde, Kahramanmaraş’a kurulacak serbest bölgenin Türkiye’nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacağını söyledi.

KMTSO’da geçen hafta yapılan yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanı seçimlerinin ardından, yeni meclis üyelerini düzenlenen istişare toplantısıyla basına tanıtan Karaküçük, yeni dönemdeki projeleri hakkında bilgi verdi. Hem sanayicinin önünün açılması hem Kahramanmaraş’ın daha yaşanabilir bir il olması için gayret göstereceklerini kaydeden karaküçük, Kahramanmaraş’ın 5 milyar dolarlık ihracat hedefini hamasi söylemlerle yakalayamayacağını belirtti.

Kahramanmaraş’a kurulacak yeni bir serbest bölgeyle bu hedefin hız kazanacağını savunan Karaküçük, “Şu anki serbest bölgelerin formatı direk üretimde çok büyük cazibeler sağlamıyor. Kısmen bazı cazibeler var ama biz Kahramanmaraş’a tamamı üretime dönük emek yoğun sektörlerin yer aldığı bir serbest bölge istiyoruz. Sadece lojistik anlamda mal depolaması yapılan liman serbest bölgeleri yerine, tekstil, hazır giyim, konfeksiyon, altın işletmeciliği ve metal mutfak eşyası yapan sektörlerin üretim yapabileceği bir serbest bölge modeli istiyoruz.” dedi.

"HAVAALANINI BİZ YAPALIM"

Karabıyıklı’daki bölgeye sivil bir hava alanı açmayı planladıklarını belirten Karaküçük, 2 yıl önce rafa kaldırılan projenin yeniden gündeme alınması için Ulaştırma Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

Lisans verilmesi halinde iş adamları olarak bölgeye yap işlet devret modeliyle sivil bir havaalanı inşa edebileceklerini ifade eden Karaküçük, “Biz bu bölgenin yeni bir bölgesel havaalanı yapılması konusunda özel sektör lisansına müracaat edeceğiz. Sanayici ve iş adamları olarak herkesi dahil edeceğimiz bir şirket kurup, bu bölgenin havaalanı yapılmasında bize lisans verilmesi için müracaatta bulunacağız. Bu lisansı alabilirsek özel sektör yatırımı olarak 'yap işlet devret' sistemi ile bu bölgeyi bölgesel bir havaalanı yapma arzusu içerisindeyiz. Biz bu havaalanını Kahramanmaraş halkı için şehrimizin gelişmesi için istiyoruz. Devletin yapması mümkün değilse devlet bu işe sıcak bakmıyorsa, bize özel lisans versin biz yapalım diyoruz. Bundan daha güzel bir şey olamaz diye düşünüyoruz. İnşallah devletimizin yetkilileri bu heyecanımıza ortak olurlar.” diye konuştu.

GERMENİCİA ANTİK KENTİ

Karaküçük, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de önemli merkezlerden biri olduğuna işaret etti. Turizm noktasında şehrin bir cazibe merkezi haline dönüşmesi için Germenicia Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini vurgulayan Karaküçük, şu ifadeleri kullandı: “Antik mozaikler bizim kültürel varlıklarımız. Bunların ön plana çıkması noktasında maalesef Kültür Bakanlığı ciddi ödenekler aktaramıyor. Ama şu anda Kentsel Dönüşüm Yasası'yla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bunu yapabileceği ve bu bölgede yaşayan insanların TOKİ marifetiyle, onlara birer ev sağlanarak bu bölgenin tamamıyla kamulaştırılmasının yapılabileceği masalarda konuşuldu. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum ve şu anki yasal düzenleme de buna kafi. İnşallah önümüzdeki dönemde bunun da ciddi anlamda gelişim göstereceğine inanıyorum.”






CİHAN

Karaküçük: Kahramanmaraş, Türkiye’nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak

Karaküçük: Kahramanmaraş, Türkiye’nin Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.