1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kaynak Vakfı'ndan Depremzede Öğrencilere Karne Hediyesi
Kaynak Vakfından Depremzede Öğrencilere Karne Hediyesi

Kaynak Vakfı'ndan Depremzede Öğrencilere Karne Hediyesi

Kaynak Vakfı, Vanlı depremzede öğrencilere 200 bin TL değerinde 100 bin kitap dağıttı. Kaynak grubu olarak 1 yılını doldurduklarını, bu süre zarfında...

A+A-

Kaynak Vakfı, Vanlı depremzede öğrencilere 200 bin TL değerinde 100 bin kitap dağıttı.

Kaynak grubu olarak 1 yılını doldurduklarını, bu süre zarfında kendilerini en çok duygulandıran yerin burası olduğunu belirten Kaynak Vakfı Genel Koordinatörü Dr. Şeref Zekai Kolak, bölgeye yapılacak en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade etti. Türkiye’nin geleceğine çok güzel katkıda bulunacak insanların burada yetişeceğini aktaran Kolak, sivil toplum kuruluşlarına da buraya gelip yardımda bulunmalarını istedi.

Van’da meydana gelen depremlerden sonra bölgeye çeşitli yardımlarda bulunan Kaynak Vakfı, yardımlarına bir yenisini ekledi. Vanlı depremzede öğrencilere 200 bin TL değerinde 100 bin kitap dağıtan Vakıf, temsili olarak Emin Paşa İlköğretim Okulu'nda bir organizasyon düzenledi. Van Valisi Münir Karaloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, Kaynak Vakfı Genel Koordinatörü Dr. Şeref Zekai Kolak’ın katıldığı törende depremde mağdur olan engelli 3 öğrenciye de 3 adet akülü tekerleklikli sandalye de hediye edildi.

Depremzede öğrencilere kitapları dağıttıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, Kaynak Vakfı sayesinde çocuklara yaz tatiline girerken hem kültürel hem de yardımcı ders kitaplarını dağıttıklarını söyledi. Öğrencilerin yaz tatilinde kendilerine dağıtılan kitaplardan istifa edecekleri temennisinde bulunan Karaloğlu, Kaynak Holding’in bünyesinde bulunan Kaynak Vakfı, Zambak Yayınları, Surat AŞ, Işık Yayınları ve Sürat Kargo’nun yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak Vakfı Genel Koordinatörü Dr. Şeref Zekai Kolak da Kaynak Holding olarak 200 bin TL değerinde 100 bin kitap dağıttıklarını ifade etti. Kaynak Vakfı olarak bir yıllarını doldurduklarını dile getiren Kolak, bu süre zarfı içerisinde kendilerini en çok duygulandıran yerin bu bölge olduğunu söyledi. Kendisinin bugün yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kolak, “Çünkü gerçekten bu yöre devasal insanlar yetiştirdi. Ve bu yörenin çok zeki insanları, çocukları var. Biz eğitim ve kültüre destek ürünler üreten Kaynak Holding olarak Kaynak Vakfı'nı kurmamızın birinci yılındayız. Bizi en çok duygulandıran hislendiren yer burası oldu. Ve şu anda da şirketlerimiz vasıtasıyla buraya yardıma devam etmeyi düşünüyoruz. Bugün 200 bin liralık kitap yardımı yapmış olduk. Zambak Yayınları bir 150 bin liralık yardım daha yapacak. Okula yardımcı ders kitapları gönderecek." açıklamasında bulundu.

Özellikle Anadolu'daki sivil toplum kuruluşlarını yardımda bulunmaları için Van'a davet eden Kolak, "Biz inanıyoruz ki bu yörede yapılabilecek en güzel yatırım insana yapılan yatırım, bu insanlara yapılan yardımdır. Ve bunlar Türkiye’nin geleceğine çok güzel katkıda bulanacak insanlar. Van'ımızın güzelleştirecek ve geliştirecek insanlar. Biz eğitimin önündeki bütün engellerin kalkmasını istiyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.