1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'Ayyaş' Cevabı: Ruh Hali Yerinde Değil
Kılçdaroğlundan Başbakana Ayyaş Cevabı: Ruh Hali Yerinde Değil

Kılçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'Ayyaş' Cevabı: Ruh Hali Yerinde Değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'ayyaş' açıklamasına sert tepki gösterdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'ayyaş' açıklamasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bu sözüyle kimleri kast ettiğini söylemesi gerektiğini belirterek, "Bu açıklamayı yapanın ruh sağlığı yerinde değil." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu,CNR Fuar alanında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan'ın alkol yasası ile ilgili düzenlemeler kapsamında söylediği 'ayyaş' sözüyle ilgili düşünceleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Bu açıklamayı yapanın ruh sağlığı yerinde değil. Ne demek iki ayyaş? Böyle bir şey söylenebilir mi? Bir parlamentere veya bu konuda bir teklif getirene bilmiyoruz tabi kim olduğunu. Böyle bir ifade kullanılabilir mi?" diye sordu.

"Recep Tayyip Erdoğan demokrat bir adam değildir, dikdötürdür diyordum. Şimdi kendisine çağrı yapıyorum. O iki ayyaş kim? Çıkıp açıklamazsan namertsin sen." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Sen parlamentoyu kendi yan organın gibi göremezsin. Densizlik yapmasın, ada m gibi adamsa oturup görüşlerini açıklasın, insanları karalamasın." dedi.

Başbakan'ın geçmişi karalamaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Önce Başbakan'ın bunu bilmesi lazım, densizlik yapıyor, ne söylediğini bilmiyor. Ne konuştuğunu bilmiyor. Türkiye'nin başına bela olmaya başladı. 52 insan hayatını kaybetti Reyhanlı'da. Uygar bir ülkede olsaydı o bir saat oturamazdı o koltukta. Sorumluluğu almıyor üzerine . O koltuktan ayrılması lazım, o koltuktan ayrılacak ki Türkiye huzura kavuşsun." şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.