1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırgızistan'ın Kuzeyi De Güneyi De Karıştı
Kırgızistanın Kuzeyi De Güneyi De Karıştı

Kırgızistan'ın Kuzeyi De Güneyi De Karıştı

Kırgızistan’da olaylar dinmek bilmiyor. Ülkenin kuzeyinden sonra güneyi de karıştı.

A+A-

Kırgızistan’da olaylar dinmek bilmiyor. Ülkenin kuzeyinden sonra güneyi de karıştı. Güneydeki Celalabad vilayetinde valilik binasını basan göstericilerin kendi valilerini atadığı bildirildi. Kırgızistan’ın Issık Göl eyaletinin Ceti Öküz ilçesinde ise dün polis ile halk arasında çıkan olaylar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

Bugün öğleden sonra sayıları 200 dolayında olduğu belirtilen bir grup eylemcinin hiçbir direnişle karşılaşmadan valilik binasına girdiği belirtildi. Valiliği tamam ele geçiren eylemciler, yeni vali olarak bölgedeki olayları araştırmadan sorumlu Meder Usönov’u atadılar. Valiliği basan göstericilerin eylemi devam ediyor.

Öte yandan dün Kumtör Altın İşleme tesislerini protesto etmek amacıyla eyleme çıkan halkla polis arasında yaşanan olaylarda iki taraftan çok sayıda yaralan oldu.

3 bin dolayında eylemci ile beş yüze yakın polisin karıştığı olay üzerine Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ceti Öküz ilçesinde olağanüstü hal ilan etti. 10 Haziran'a kadar devam etmesi beklenen karar üzerine ilçede 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Olaylarla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, Ceti Öküz ilçesi kaymakamı görevden alındı.


CİHAN

Kırgızistan'ın kuzeyi de güneyi de karıştı

Kırgızistan'ın kuzeyi de güneyi de karıştı

Kırgızistan'ın kuzeyi de güneyi de karıştı

Kırgızistan'ın kuzeyi de güneyi de karıştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.