1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kırım Türkleri 'Tepreş Şenliği'nde Biraraya Geldi
Kırım Türkleri Tepreş Şenliğinde Biraraya Geldi

Kırım Türkleri 'Tepreş Şenliği'nde Biraraya Geldi

Kırım Türklerinin yüzyıllardır kutladığı 'Tepreş Şenliği' Ankara’nın Polatlı ilçesi Üç Pınar köyünde gerçekleştirildi.

A+A-

Kırım Türklerinin yüzyıllardır kutladığı 'Tepreş Şenliği' Ankara’nın Polatlı ilçesi Üç Pınar köyünde gerçekleştirildi. Şenlikte; Kırım türküleri, Kırım Gelişim Vakfı halk oyunları gösterileri, yöresel yemek yarışması gerçekleştirildi. Şenlikte birbirinden güzel Tatar yemekleri yapıldı. Sorpa Çorbası, Göbete, Çiğ Börek ve daha birçok tatar yemeği protokolün beğenisine sunuldu.

Şenliğe Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, siyasi parti ilçe başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Tepreş'in dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı gösterdiğini, Polatlı’da 9’uncusu gerçekleştirilen Tepreş'in devamını dilediklerini, sürekliliği için Kültür Bakanlığı'nın desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise Polatlı’nın 12 köyünde ve ilçede Kırım kökenli vatandaşların yaşadığını, asayiş yönünden en güvenli köylerin Tatar köyleri olduğunu, ülkenin en çalışkan, en sadık halklarından birisinin de Kırım Tatar Türkleri olduğunu söyledi. Bilgin, gelenek ve göreneklerini sürdürme, gelecek nesillere aktarma yönünde çaba sarf eden Polatlılı Tatar Türklerini tebrik ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Yakup Çelik de “Kırım Türkleri, Tatar kardeşlerimizin kendi kültürlerini gelecek nesillere aktarmak hususunda gösterdikleri gayretin somut bir işareti, yıllardan beri gerçekleştirdikleri Tepreş geleneğidir.” dedi.

Hasat Bayramı'nın iyi geçmesi için her yıl dua ettiklerini dile getiren Polatlı Kırım Türkleri Derneği Başkanı Ali Sait Temurer, “İnsanların birbirleri ile kaynaşması için geleneksel olarak yaptığımız bir şenlik. Polatlı’da 9’uncusunu yapıyruz ama diğer illerimizde şu anda Ankara Gölbaşı'nda, Eskişehir’de ve bazı illerimizde aynı Tepreş şenliklerimizi Tatar hemşehrilerimzin yaptığı Tepreş şenliklerimiz devam ediyor. Bu şenliğin, gelecek hasat dönemi için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Kırım Türkleri Derneği Başkanı Ali Sait Temurer, ‘Kalakay tıkırdattı.’ Daire şeklinde hamurdan pişirilen kalakay çimlerin üzerinde yuvarlanıyor düştüğü yerde yüzü yukarı gelirse senenin bereketli geçeceğine inanılıyor. Kalakay tıkırdatmada Üç kalakaydan 2’si dik, biri ise aşağı doğru geldi.



CİHAN

Kırım Türkleri 'Tepreş Şenliği'nde biraraya geldi

Kırım Türkleri 'Tepreş Şenliği'nde biraraya geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.