1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kösemusul: Tarım Kesimi Katma Değeri Yüksek Ürünlere Yönlendirilmeli
Kösemusul: Tarım Kesimi Katma Değeri Yüksek Ürünlere Yönlendirilmeli

Kösemusul: Tarım Kesimi Katma Değeri Yüksek Ürünlere Yönlendirilmeli

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, tarım kesiminin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, tarım kesiminin katma değeri yüksek ürünlere yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya ve yönetim kurulu üyeleri Cevdet Sağlık ve Şevket Kökçü SATSO yönetimini ziyaret etti. Görüşmede konuşan SATSO Başkanı Kösemusul, Sakarya'nın verimli topraklarının çok yönlü kullanılması gerektiğini ifade ederek; "Bu topraklarda sadece buğday mısır yetiştirmeyelim. Bu topraklarda her şey yetişir. O nedenle biz katma değeri yüksek ürünlere yönelmeliyiz. Bununla ilgili ortak bir çalışma yapabiliriz. Bu topraklar bire, beş veren topraklar. Bu toprakları ziyan etmeyelim.” dedi.

    Tarım arazilerinin bir karışının bile sanayiye harcanmasının mümkün olmadığını dile getiren Kçsemusul, şunları kaydetti; "Bu konuda büyükşehir belediye başkanımız da oldukça duyarlı. Belediye tarafından yapılan imar düzenlemelerinde 1 karış tarım arazisi bile sanayiye açılmadı. Bu şehrin tarım arazilerini hep birlikte koruyacağız. Bizler zaten tarım arazilerini korumak ve çarpık sanayileşmenin önüne geçmek için tarım vasfını yitirmiş arazileri belirleyip, onlar üzerinde OSB'ler kuruyoruz."

    APEK Yönetim Kurulu Başkanı Aya ise Sakarya'nın tarım arazilerinin çok dağınık olduğuna vurgu yaparak “Katma değeri yüksek ürünlere yönlenmeye kesinlikle katılıyorum. Konya Ovası'ndan sonra Türkiye'nin en kıymetli tarım arazileri bizde. Bu toprakların değerini iyi bilmemiz gerek. Ancak bizim arazilerimiz çok parçalı. Öncelikle toplulaştırma gerek. Sakarya hızlı bir şekilde sanayileşiyor. Bu sanayileşme içerisinde tarım arazilerimizi koruyalım." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.