1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Köy-der, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar Yararına Kermes Düzenledi
Köy-der, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar Yararına Kermes Düzenledi

Köy-der, İhtiyaç Sahibi Vatandaşlar Yararına Kermes Düzenledi

Bitlis Köyleri Yardımlaşma Derneği (KÖY-DER) tarafından Bitlis’in Mutki ilçesinde maddi durumu iyi olmayan aileler ve öğrenciler yararına kermes düzenledi.

A+A-

Bitlis Köyleri Yardımlaşma Derneği (KÖY-DER) tarafından Bitlis’in Mutki ilçesinde maddi durumu iyi olmayan aileler ve öğrenciler yararına kermes düzenledi.

Mutki Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve giyim, zücaciye, gıda ve yemeklerin olduğu kermes, 3 gün boyunca devam edecek ve kermesten elde edilen tüm gelirler yardıma muhtaç aileler ve öğrenciler yararına kullanılacak.

Düzenlenen kermes duaların okunması ve kurban kesilmesiyle açılışı yapıldı. Yoğun katılımın olduğu kermes vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Kermesin açılışında konuşan Mutki Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, KÖY-DER tarafından açılan kermesin hayırlara vesile olmasını diledi. Mutki’nin bu tür hayır ve hasenat işlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Barlak, “Kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gerçekten böyle bir kermesin ilçemizde açılması bir yanda belediyemizin sosyal tesislerinde açılması bizleri son derece mutlu etti. Çözüm sürecinin gündemde olduğu böyle bir günde böyle etkinliklere gerçekten çok ihtiyaç var. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu tür hayırlı ve önemli organizasyonlara katkı sağlamak istiyoruz. Organizasyonu tertip eden kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

    Bitlis Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Meriç ise düzenlenen kermesin 3 gün devam edeceğini ve kermesten elde edilen gelirlerin yardıma muhtaç aileler ve öğrenciler yararına kullanılacağını belirtti.

    Kermeste giyim, yemek ve gıda gibi ürünlerin mevcut olduğunu ifade eden Meriç, “Dernek olarak yardıma muhtaç aileler ve öğrenciler için elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu niyetle de Mutki’de böyle bir kermes açmayı uygun gördük. Allah’ın izni ile 3 gün boyunca kardeşlerimizle yardıma muhtaç aileler ve öğrenciler için kermesi sürdüreceğiz. Herkesi de kermesimize gelip gerek ihtiyaçlarını gidermeye ve kermesimize destek vermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Mutkili vatandaşlar ise açılan kermese ayrı bir ilgi göstererek, kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

    Kermese ilçedeki kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.