1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KPSS heyecanı başladı!
KPSS heyecanı başladı!

KPSS heyecanı başladı!

ÖSYM tarafından iki yılda bir gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'de ilk oturum olan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı sona erdi.

A+A-

31 Mart tarihinde başvuruları tamamlanan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı sona erdi. Saat 09.30’da başlayan sınav saat 11.30’da tamamlandı. KPSS Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.00’de başlayacak.

Kamudaki A ve B grubu kadrolar il0ğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenekten 60 ve genel kültür testlerindemn 60 soru olmak üzere yoplam 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Oturum saat 11.30’da sona erdi.

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, saat 14.00’de ise öğleden sonraki KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girecek. Bu oturumda adaylara eğitim bilimlerinden 80 soruyu yanıtlamaları için 100 dakika verilecek. Öğretmen adayları, alanlarına bağlı olarak da 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılacak .

KPSS adayları 29 Mayıs’ta ise alan bilgisi sınavına girecek. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlarının süresi 160 dakika olacak!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.