1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kursu Tamamladılar, Kan Bağışladılar
Kursu Tamamladılar, Kan Bağışladılar

Kursu Tamamladılar, Kan Bağışladılar

Zonguldak Arı Yetiştiricileri birliği (ZAYBİR) tarafından başlatılan 'Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan 40 kursiyer, daha sonra mobil kan toplama aracında kan bağışında bulundu.

A+A-

Zonguldak Arı Yetiştiricileri birliği (ZAYBİR) tarafından başlatılan 'Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan 40 kursiyer, daha sonra mobil kan toplama aracında kan bağışında bulundu.

    ZAYBİR tarafından kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Birliğin Ereğli-Zonguldak karayolu Bozoklar mevkisindeki yerinde düzenlenen kampanyada, Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu’na katılan 40 kursiyer kan bağışında bulundu.

    ZAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güney, kan bağışında bulunduğu sırada Hakimiyet’e yaptığı açıklamada, Birliğin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte organize ettiği ve 10 gün süren kursun tamamlandığını söyledi.

    Kursun son günü ise etkinlik düzenlemeyi uygun gördüklerini belirten Güney, şöyle dedi:
“Kursumuzun ardından öğle yemeği öncesi kursiyerlerimizle birlikte kan bağışı etkinliği düzenlemeyi uygun gördük. ‘Bir damla kan bir hayat kurtarır’ düşünceyle, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi’de talepte bulunduk. Onlar da bu talebimize olumlu yanıt verdiler Bugün de kan bağışında bulunuyoruz. Etkinliğimizi, ileriki günlerde üyelerimizin ve vatandaşlarımızın da katılımıyla daha kapsamlı düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu, bizim için kutsal bir görevdir. Arıcılar olarak sadece kendi cebimizi ve sağlımızı düşünmüyoruz. Tüm insanların sağlıklı ve huzurlu olmasını istiyoruz. Bu vesileyle hastanelerde kan bekleyen hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

    “KAN SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”

    Zonguldak Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde görevli Dr. Mehmet Günaydın da, kampanya düzenlediklerinden dolayı ZAYBİR’e teşekkür ederek, “sonuçta kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Maalesef yeterli sayıda bağış olmadığı için ihtiyacı karşılamakta zorlanıyoruz. İnsanlarımızı kan bağışında biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu konuda en duyarlı bölge olan Ereğli halkına da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

    KAN VERMENİN FAYDALARI

    Dr. Günaydın, kan vermenin insan vücuduna çeşitli faydaları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: “Düzenli kan bağışı kolesterolün düşmesini sağlar. Kan dolaşımını düzenlediği için de kalp ve damar hastalıklarının riskini azaltmaya yönelik faydaları vardır. Halkımız kan vermeye ayıracakları 5 dakikayla da sağlıklarına sağlık katıyorlar. Aynı zamanda, ihtiyaç duyan hastaların da hayatını kurtarmış oluyorlar. Bağışta bulunan kişinin her kan bağışında kan grubu, hepatit (B), hepatit (C), AİDS ve frengi hastalıkları testi gibi tespitler yapılır. Allah korusun ki, her hangi bir rahatsızlık durumunda da kişilere mutlaka dönüş yapıyoruz. Bu sayede kişiler bir nevi küçük bir şekilde Chek-up’tan geçmiş oluyor.”

    KİMLER KAN VEREMEZ

    18-65 yaş arasındaki sağlıklı her bireyin, üç ayda bir düzenli olarak kan bağışında bulunabileceğini dile getiren Dr. Mehmet Günaydın, “Kalple ilgili kronik rahatsızlığı bulunanlar ve insülin kullanan kişiler kan vermemelidir. Zira kan bağışında bulunan kişiye önceden hazırladığımız formdaki soruları yönelttiğimizde, varsa rahatsızlıklarını öğrenip, ona göre kan verip, veremeyeceğini belirliyoruz.” diye konuştu.

    Kızılay Kan Merkezi’ne ait mobil araçta gerçekleştirilen kan bağışı sonrası maden suyu içirilen kursiyerlere, ZAYBİR binası bahçesinde mangalda et ikramında bulunuldu. CİHAN

Kursu tamamladılar, kan bağışladılar

Kursu tamamladılar, kan bağışladılar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.