1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Omü'de Öğrenci Değişim Proğramı Erasmus Semineri Düzenlendi
Omüde Öğrenci Değişim Proğramı Erasmus Semineri Düzenlendi

Omü'de Öğrenci Değişim Proğramı Erasmus Semineri Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’nde düzenlenen, “7 Bölge 7 Seminer: Erasmus Yollarda” başlıklı seminerlerin Karadeniz Bölgesi ayağı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’nde düzenlenen, “7 Bölge 7 Seminer: Erasmus Yollarda” başlıklı seminerlerin Karadeniz Bölgesi ayağı Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Erasmus Koordinatörü İlyas Ülgür, Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Emine Bol Yazıcı, farklı üniversitelerden ve OMÜ’den öğretim üyeleri katıldı.

CİNECA İtalya Konsorsisyumu Bölge Sorumlusu Zekiye Doğan’ın bilgilendirme sunumu ile başlayan seminerlerin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uluslararasılaşma yolunda hızla ilerliyoruz. Şu anda üniversitemizde 64 farklı ülkeden 1.164 öğrenci var. Nihai hedefimiz, şu anda yüzde 2,5 olan oranımızı yüzde 5’e çıkarmaktır. Bu yıl 16 ülkede 26 ayrı merkezde OMÜ Uluslararası Öğrenci Sınavı’nı (OMÜYÖS) yaptık.” dedi. Bu çapta bir sınav üniversiteler arasında bir ilktir. Söz konusu sınavın Türkiye’deki 71 üniversite tarafından tanındığını belirten Leblebicioğlu, “Biz üniversite olarak bu yıl 400 öğrenci kontenjanı belirledik. 19 ülkeden 30 üniversite ile ikili anlaşmalarımız var. Bu bağlamda yaz stajları ve programlar düzenliyoruz. Bu ülkelerden gelen öğrenci ve öğretim üyelerimiz, bizden de giden öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz var. Bu sayı her gecen gün artıyor. Kendi öz kaynaklarımız ile öğretim üyelerimize yurt içinde ve yurt dışında İngilizce dil kursları veriyoruz. OMÜ bünyesinde ve yurt dışında verilen İngilizce kurslar öğretim üyelerinin yetkinliğinin arttırılmasını da sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Mevlana programı kapsamında 16 ülkeyle 31 anlaşma yaptıklarını sözlerine ekleyen Hakan Leblebicioğlu, “Bu kapsamda özellikle gelişmekte olan ülkelerle de karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimi sağlanabilecektir. Erasmus Programı’nda da güzel bir ivme yakalandı. Bu ivmenin artarak yükseleceğine inanıyoruz. Özellikle İngilizce paralel programların açılması ile bu hareketlilik daha da artacaktır. Değişim programlarının eğitimin yanında önemli bir katkısı da; farklı kültürleri tanımak, farklılıkları anlamak ve kültürümüzü tanıtmaktır. Bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Üç ayrı salonda eş zamanlı gerçekleşen seminerlerde; özellikle yeni EUC almış ya da almak için çalışmalar yürüten üniversiteler ve uzun zamandır bu konuda çalışan Erasmus ofislerinin ekibe yeni katılan ofis personeli için düzenlenen, “Yola Yeni Çıkanlar” grubu ile “Değişimde Kalite” grupları konuşmalar ve tartışmalar yaptılar. Türkiye'de ilk defa Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları ve Erasmus Kurum Koordinatörlerini bir araya getiren seminerlerde içerik tümüyle uygulama temelli sorunlar ve sorular çerçevesinde hazırlandı. Seminerlerde Ulusal Ajans tarafından da eğitim verildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.