1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa'daki Yangında 395 Hektar Orman, 66 Hektar Tarım Arazisi Kül Oldu
Manisadaki Yangında 395 Hektar Orman, 66 Hektar Tarım Arazisi Kül Oldu

Manisa'daki Yangında 395 Hektar Orman, 66 Hektar Tarım Arazisi Kül Oldu

Manisa Sabuncubeli mevkiinde 29 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 21 saatte söndürülen yangında, 395 hektar orman yok oldu.

A+A-

Manisa Sabuncubeli mevkiinde 29 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve 21 saatte söndürülen yangında, 395 hektar orman yok oldu. Bu yangında 126 bin 500 kızılçam ağacı tamamen kül olurken, 66 hektarda tarım arazi yandı. Yangının ilk belirlemelere göre sigara izmaritinden çıktığı tahmin ediliyor. Yanan alana 630 bin adet fidan dikilecek.

Orman İşletme Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenleyen Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, Sabuncubeli mevkiinde yanan ormanlık alanda tespit çalışlarının tamamlandığını bildirdi. Bu yangında 395 hektar orman alanının tamamen yandığını belirten Müdür Akın, ayrıca bunun dışında 66 hektar ziraat arazisinin de yandığını söyledi. Akın, bu sahanın içinde de 40 ile 50 yaş arasında tahmini olarak 126 bin 500 ağaç kızılçam ağacının kül olduğunu kaydetti.

Yangının ilk çıkış noktasından edinilen izlenimlere göre, yangının sigara izmaritinden çıktığının düşünüldüğünü aktaran Müdür Akın, bir sabotaj, kundaklama, kasıt veya enerji nakil hattından kaynaklanacak bir tespite rastlanılmadığını bildirdi.

Yanan alanda yeni tesis edecek ormanın yangına dayanıklı orman tesisi olacağını aktaran Müdür Akın, "Dikeceğimiz ağaçlar daha çok yapraklı türlerden olan fıstık çamı, ıhlamur gibi yangına dayanıklı türler olacak. Sahada yol problemi olduğu için şu anda ilk olarak 7 kilometrelik bir ormanı yolu yapılacak. Yolun projesi bu hafta içerisinde bitecek ve 15 gün içerisinde ihale edeceğiz. Şu anda sahanın her yerine ulaşma imkanımız yok. Yol yapılanca sahanın her yerine ulaşma imkanına kavuşacağız. Sahada yanan ağaçları, dikili olarak ihaleyle satacağız. Yanan ağaçları bir ay içerisinde dikili olarak satacağız. Yanan alanın temizlenmesi de inşallah önümüzdeki eylül sonuna kadar bitirilecek. Ondan sonra da ekim ayı içiresin de fidanların dikimine başlayacağız ve yanan alana 630 bin adet fidan dikeceğiz. İnşallah 2014 yılının ilkbaharında burayı yeniden tesis etmiş olarak Manisa’ya kazandırmış olacağız." dedi.

Müdür Akın, yangından zarar gören orman köylülerinin zarar tespit çalışmalarının İl Afet Müdürlüğü tarafından yapıldığını, köylülerinin zararlarının da devlet tarafından karşılanacağını bildirdi. CİHAN

Manisa'daki yangında 395 hektar orman, 66 hektar tarım arazisi kül oldu

Manisa'daki yangında 395 hektar orman, 66 hektar tarım arazisi kül oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.