1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı
Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı

Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşlarından Sağduyu Çağrısı

Rize’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Taksim Gezi Parkı’nda yapılan ve ülke geneline yayılan eylemler konusunda halkı sağduyulu davranmaya davet etti.

A+A-

Rize’de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Taksim Gezi Parkı’nda yapılan ve ülke geneline yayılan eylemler konusunda halkı sağduyulu davranmaya davet etti.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Gezi Parkı eylemlerinde sağduyulu davranılmaması durumunda ülkenin çok şeyler kaybedeceğini söyledi. Son yıllarda Türkiye’nin birçok alanda büyüme gösterdiğine dikkat çeken Fil, "Ülkemiz dünyada artık küresel ekonomiye yön veren bir konumunda. Refah düzeyinin üst seviyelerde olduğu bir ülke konumunda. İstikrar ve güven ortamında ekonomide ve diğer alanda büyük güç olan ülkemizin bu büyümesini hazmedemeyenler var. Bu durum dış güçleri rahatsız ediyor. Provokatörler aracılığıyla ülkemizde kavga ve kaos ortamı oluşturmaya çalışanlar var. Kavga ile kırma ile hak aranmaz. Eylemlere katılanların art niyetli ve kullanılan insanlar olduğunu düşünüyoruz. Eylemciler belli yerlerden güç alıyor. Bu eylemlere karşı halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Ülke olarak göreceğimiz daha güzel günler var. Dış mihrakların tuzağına düşmeyeceğiz. İlimizde yapılan eylemlerde eylemcilerin çoğunun Rizeli olmadığı ifade ediliyor. Rize'de küçük çaplı olaylar meydana geldi ama geneline bakıldığı zaman halkımız sağduyulu davrandı. Rizeli oyuna gelmedi. Göstericeler de amacına ulaşamadı." dedi.

"GELECEĞİMİZE, HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak’ta yapılan eylemler karşısında halkı sağduyulu olmaya davet etti. Dabak, "Farklı düşüncelerin, şiddet içermeden ve şiddetle karşılaşmadan ifade edilebildiği bir ortama hepimizin acilen çok ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Bunu sağlamak, olası daha üzücü durumlara fırsat vermemek, itibarımızı ve geleceğimizi korumak adına hassasiyetle davranmak, ülkesini seven herkesin üzerine düşen bir görevdir. Geleceğimize, hep birlikte sahip çıkmalı, duygusal, ötekileştiren tepkilerden uzaklaşıp, sağduyulu davranmalıyız. Bu ülke hepimizin." diye konuştu.

"GÖSTERİ HAK OLMAKTAN ÇIKTI"

Rize Barosu Başkanı Yunus Çoruh da eylemcilerin gösterisinin anayasal bir hak olduğunu ancak oluşan olaylar sonrası gösterinin hak olmaktan çıktığına dikkat çekti. Yapılan provokatif eylemlerin hem iç hem de dış odaklı güçlerle bağlantılı olduğuna işaret eden Çoruh, "Bölgesinde hızla büyüyen bir ülkede bu tip eylemler olacaktır. Eylemlere karşı duyarlı, sağduyulu davranış sergilendiği taktirde başarı sağlayabiliriz. Eylemlere katılanların bir kısmı eylemlerinin farkında, bir kısmı ise ne yaptığının farkında bile değil. Gösteri, eylem anayasal bir haktır ancak eylemlerdeki olaylara bakıldığında artık hak olmaktan çıktığını görüyoruz. 20 trilyonu aşkın bir zarar söz konusu. Bizim Karadeniz’de "Hepimiz Aynı Tavanın Balığıyız" diye bir atasözümüz vardır. İlerde hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu günlerde ortak hareket etmekten başka yolumuz yok. Herkesi sağduyuya davet diyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Rize’deki sivil toplum kuruluşlarından sağduyu çağrısı

Rize’deki sivil toplum kuruluşlarından sağduyu çağrısı

Rize’deki sivil toplum kuruluşlarından sağduyu çağrısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.