1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Memur Yasa Tasarısına Protesto
Memur Yasa Tasarısına Protesto

Memur Yasa Tasarısına Protesto

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir araya gelen Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikalarının temsilcileri, 15 Mayıs tarihinde TBMM’ye sevk edilen yeni memur yasa tasarısını protesto etti!

A+A-

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir araya gelen Eğitim Sen ve Eğitim-İş sendikalarının temsilcileri, 15 Mayıs tarihinde TBMM’ye sevk edilen yeni memur yasa tasarısını protesto etti.

Cumhuriyet Alanı'nda toplanan sendika üyeleri, TBMM’ye sevk edilen yeni yasa tasarısına tepki gösterdi. Ayrı ayrı basın açıklaması yapan sendika üyeleri daha sonra dağıldı.

Eğitim İş Orhangazi Temsilciliği adına yapılan açıklamada, "AKP, kamu çalışanlarının önce iş güvencesini ortadan kaldırıp biat eden, itaatkâr memur yaratmayı ardından da başta eğitim ve sağlık olmak üzere tüm kamu hizmetlerini yerellere devredip özelleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişikliği öngören yasa tasarısını Meclis’e sunarak torba yasalar marifetiyle birçok düzenlemeyi halkın gözünden kaçırıp emekçileri torbanın içinde mahkûm etmeye çalışmaktadır. Eğitim-İş olarak siyasal iktidarın aşımızı ve işimizi elimizden almaya, ülkeyi emperyalizme talan ettirme politikalarına ve bu politikalarını uygulamak için halkımız üzerinde estirilen teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi aşımıza da işimize de ülkemize de sahip çıkacağız. Bu uğurda ne bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli de ödemeye hazırız." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.