1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mezarlıkta Yer Kalmadı
Mezarlıkta Yer Kalmadı

Mezarlıkta Yer Kalmadı

Bursa Orhangazi’de yarım asırdan fazla bir zamandır kullanılan merkezdeki ilçe mezarlığında yer sorunu had safhaya ulaşmış durumda.

A+A-

Bursa Orhangazi’de yarım asırdan fazla bir zamandır kullanılan merkezdeki ilçe mezarlığında yer sorunu had safhaya ulaşmış durumda. Tozkoparan ailesi tarafından 4 yıl önce bağışlanan arsanın tamamen dolması, mezarlık içindeki yürüyüş yollarının bile mezarlarla dolu olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar Hamzalı yolu üzerinde yapımı tamamlanan yeni yere dönülmesi gerektiğini belirtiyor.

Orhangazi Belediyesi’nin kontrolünde olan ilçe mezarlığında, mezar yeri sıkıntısı artık son noktaya ulaşmış durumda. 4 yıl önce mezarlık alanın dolması nedeniyle Tozkoparan ailesi tarafından belediyeye bağışlanan yaklaşık 3 bin m2’lik alanın da 4 yıl gibi bir sürede dolduğu gözlendi.
Orhangazi şehir merkezinde yer alan ilçe mezarlık alanların tamamının dolduğu öğrenildi. Belediye yetkilileri, yaklaşık 4 yıl önce belediyeye bağışlanan arsada da kapasitenin tamamen dolduğunu belirterek, bazı bölgelerde mezarlık içindeki yürüyüş yolları da tamamen dolmuş durumda olduğuna dikkat çekti. Bazı vatandaşların, daha önce gömülmüş olan yakınlarının mezarlarının üzerine yeni mezarlık dahi kazdırdığı belirtiliyor.

Orhangazi Belediyesi’nin 5 yıldan fazla bir süre önce Hamzalı Yolu üzerinde yeni bir mezarlık alanı inşa etmesine rağmen burayı henüz faaliyete geçirmediği bildirildi. Vatandaşlar mezarlıkta tek kişilik dahi yer bulmak için bazen saatlerce arayış yapıldığını belirterek, belediyenin Hamzalı yolu üzerindeki yeni yeri bir an önce hizmete sokması gerektiğini ifade ediyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.