1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mhp’li Vural: Başbakan Kimi Kastettiğini Açıklamalı
Mhp’li Vural: Başbakan Kimi Kastettiğini Açıklamalı

Mhp’li Vural: Başbakan Kimi Kastettiğini Açıklamalı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın 'İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber de dinin emrettiğinin neden reddedilmesi gerekiyor' şeklindeki sözlerini eleştirdi.

A+A-

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın 'İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber de dinin emrettiğinin neden reddedilmesi gerekiyor' şeklindeki sözlerini eleştirdi. Vural, “Başbakan kime atfetti, kim yaptı, neyle ilgili bu ifadeleri kullandı? Bunu açıklaması gerekiyor, ama böyle bir eksende din üzerinden siyaset oluşturmak, din üzerinden siyasi kalkan oluşturmak doğru değildir.” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 'İki ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken olay haline geliyor' sözlerine değinen Vural, “Başbakan iki ayyaş diyor da kime diyorsun çık açıkla önce.” diye konuştu. Vural, şöyle devam etti: “Şimdi kalkıp sen kime dil uzatıyorsun. Bununla ilgili nerelere uzanıyorsan, bunu açıkla. Bu millet cevabını senden bekliyor. O zaman ihaleye fesat sokmak suçunda cezayı azaltan iki kişiye ne denir? Bu yasayı çıkartan iki kişiye ne denir? Misyonerlik faaliyetlerini destekleyenler kim? Bu destekleyen iki kişiye ne denir? İki ne? Zerdüşt, din düşmanı olan, 'namaz tiyatro, cennet ütopya, Allah Arabistan tasarımı' diyen terörist başı ile müzakere masası kuranlar kim? Bu kuranlara ne denir? Bunların da adlarını söyle. Hodri meydan… Dinimizde zina yasaklandı. TCK’da zina yapmak suçtu. Soruyorum, bu zinayı suç olmaktan çıkartan kim, buna iki ne diyeceğiz? Söyle hadi? Böyle bir konuda gerçekten kime atfediyor bilmiyorum, ama bu gençlerin zararlı alışkanlıklardan kurtulması kendi milli değerlerine bağının kurulması MHP olarak önemsediğimiz bir husustur. Bu noktada ki gelişmeleri, bu noktadaki yaklaşımları din üzerinden bir tartışmaya, çekişmeye sokmak doğru değildir? Evrakta sahtecilik dosyası olanlar kanun çıkartıyor. Ne diyeceğiz bunlara? Başbakan kime atfetti, kim yaptı, neyle ilgili bu ifadeleri kullandı. Bunu açıklaması gerekiyor ama böyle bir eksende din üzerinden siyaset oluşturmak, din üzerinden siyasi kalkan oluşturmak doğru değildir.”

AK Parti hükümetinin dış politikasını da değerlendiren Vural, “Başbakan Erdoğan, ABD gezisi sonrası adeta katıra gücü yetmeyip semerine saldıran zavallıya dönmüş.” ifadesini kullandı. CİHAN

MHP’li Vural: Başbakan kimi kastettiğini açıklamalı

MHP’li Vural: Başbakan kimi kastettiğini açıklamalı

MHP’li Vural: Başbakan kimi kastettiğini açıklamalı

MHP’li Vural: Başbakan kimi kastettiğini açıklamalı

MHP’li Vural: Başbakan kimi kastettiğini açıklamalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.