1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kılıçdaroğlu: Üçüncü Köprünün Adı Recep Tayyip Erdoğan Olsun
Kılıçdaroğlu: Üçüncü Köprünün Adı Recep Tayyip Erdoğan Olsun

Kılıçdaroğlu: Üçüncü Köprünün Adı Recep Tayyip Erdoğan Olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yapılan üçüncü köprünün ormanları yok edeceğini söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yapılan üçüncü köprünün ormanları yok edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bu köprünün adı Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü olsun." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CNR Expo Fuar Merkezi'nde 'Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Günleri' etkinliğinin açılışını gerçekleştirdi. Törene, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra çok sayıda CHP'li belediye başkanı katıldı.

Fuar alanını gezdikten sonra toplanan partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yapılan üçüncü köprü, metro çalışmaları ve Boğaz tüp geçişi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Üçüncü köprünün yapımından önce uzmanlardan görüş alınması gerektiğini ve uygun güzergahın bu şekilde belirlenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ancak bunun yerine iktidarın bildiğini okuduğunu ifade etti. İstanbul'un kuzeyindeki ormanların bu köprü ve yapılacak yollar ile talan edileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü koysunlar. Bunu kendisi de istiyor, biliyorum, ben de onay veriyorum. Olsun ki bugün yarın hatta 100 yıl sonra o köprüyü gören herkes Kuzey Marmara'nın son orman alanının yok eden kişinin, orman düşmanı olan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensinler." dedi.

ERDOĞAN'A 'KAZIKLI VOYVODA' BENZETMESİ

Erdoğan'a dikkat çeken bir benzetme de yapan Kılıçdaroğlu, "Tıpkı 'Kazıklı Voyvoda' gibi Recep Tayyip Erdoğan da utanç tarihine kayıtlı olsun diye." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in ağaç konusundaki hassasiyetini de konuya örnek gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaz'a en 3 tane daha tüp geçit yapılarak ormanların korunacağını, diğer taraftan da ulaşımın rahatlatılması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.