1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Demir: Esnafa Soluk Aldıracak Adımlar Atıldı
Milletvekili Demir: Esnafa Soluk Aldıracak Adımlar Atıldı

Milletvekili Demir: Esnafa Soluk Aldıracak Adımlar Atıldı

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, hükümetin yaptığı çalışmalarla esnafa soluk aldıracak adımlar atıldığını söyledi.

A+A-

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, hükümetin yaptığı çalışmalarla esnafa soluk aldıracak adımlar atıldığını söyledi. Samsun'da esnaf ziyaretleri yapan Milletvekili Demir, hükümetin ekonomi alanında attığı adımlara dikkati çekerek, yeni dönemle ilgili bilgiler verdi.

    Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte esnafı ziyaret etti. Yoldan geçen vatandaşla görüşen, esnafla sohbet eden Demir, onların sorun ve sıkıntılarını da dinledi. Ülkenin ekonomik anlamda son 10 yılda ciddi mesafeler aldığını belirten Demir, "Hükümetimiz döneminde esnafa destek olacak çalışmalar hızla yasalaştı. Esnafımız ticari hayatın bel kemiği. Bu bilinçle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde onlara soluk aldıracak adımlar atıldı atılmaya da devam edecek." dedi.

    ESNAF KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ

    Esnafın Halkbank aracılığı ile kullandığı kredi faizlerinde indirime gidildiğini dile getiren Milletvekili Demir, "Yüzde 7,80'den yüzde 6'ya indirilen esnaf kredisi faizleri yüzde 5-4 seviyelerine düştü. 1 Mayıs 2013’ten itibaren esnafın kredilerinin 1 yıla kadar vadeli olanların faiz oranı yüzde 4’e, 1 yıldan fazla olan kredilerde faiz oranını yüzde 5’e çekiyoruz." diye konuştu.

    EKONOMİDE YENİ POLİTİKA

    Bugüne kadar makro ekonomide üstün başarılar sağlandığına dikkati çeken Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Yeni dönemde mikro ekonomi çalışmaları yapılacak. Bu da KOBİ ve esnafımıza destek olacak. Çalışmalar artık sadece merkezden yapılan bir takım planlamalarla değil, elini ve yüreğini taşın altına koyan Anadolu ve Türkiye'nin dört bir tarafındaki yatırımcılarımızın çözüm ortaklığıyla yapılacak. Ekonomi politikalarımızın merkezini şehirler oluşturacak. Böylelikle hem Samsun hem de Türkiye kazanacak. Dünyanın en güçlü ekonomisi olan ilk 10 ülkesi arasına girmemiz için bu tür projeler hayat bulmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

    IMF'YE BORÇ VEREN TÜRKİYE

    Milletvekili Demir, bundan 10 yıl önce IMF'den borç alan bir Türkiye olduğuna da dikkati çekerek, "AK Parti iktidarındaki ekonomik reformlar ve yeniliklerle bu borcumuz kapandı. Türkiye artık IMF'e borcu olan değil tam tersine IMF'e borç vermek içi müzakereler yürüten bir ülke haline gelmiştir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Milletvekili Demir: Esnafa soluk aldıracak adımlar atıldı

Milletvekili Demir: Esnafa soluk aldıracak adımlar atıldı

Milletvekili Demir: Esnafa soluk aldıracak adımlar atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.