1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri İnsansız Kara Aracı Üretti
Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri İnsansız Kara Aracı Üretti

Gaziantep Üniversitesi Öğrencileri İnsansız Kara Aracı Üretti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Makine Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden Ömer Özden Keskin ve Mehmet Harun Kılıç tarafından 4 aylık bir çalışma neticesinde ortaya çıkarılan ‘İnsansız Kara Aracı'nın (UGV-s) prototip tasarımı ve imalatı bitirilerek test.

A+A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Makine Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden Ömer Özden Keskin ve Mehmet Harun Kılıç tarafından 4 aylık bir çalışma neticesinde ortaya çıkarılan ‘İnsansız Kara Aracı'nın (UGV-s) prototip tasarımı ve imalatı bitirilerek test sürüşleri tamamladı.

GAÜN Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Yılmaz, projenin kesinlikle askeri amaçlar için değil insan güvenliği için tasarlanmış olrduğunu belirtti. Yılmaz, “Son sınıf bitirme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, arazi koşulları için tasarlanan araç, bir sonraki süreçte uzaktan kontrollü sistemler, gece ve gündüz görüş kameraları ve sensörler ile desteklenerek kullanıma sunulmasını planlıyoruz. Bu projenin asıl amacı, insansız bir güvenlik aracı tasarlayarak, büyük yerleşke ve arazilerde belirli rotaları takip ederek devriye görevi yerine getirebilecek bir araç yapmak. Projenin manuel kontrollü prototipi tamamlandı ve test sürüşleri gerçekleştirildi.” diye konuştu.

CİHAN

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri insansız kara aracı üretti

Gaziantep Üniversitesi öğrencileri insansız kara aracı üretti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.