1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mkü'den, Reyhanlı'ya 'Psikolojik' Destek
Mküden, Reyhanlıya Psikolojik Destek

Mkü'den, Reyhanlı'ya 'Psikolojik' Destek

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalar sonrası ilçedeki kamu çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik olarak psiko-sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor..

A+A-

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalar sonrası ilçedeki kamu çalışanlarına ve vatandaşlara yönelik olarak psiko-sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalara MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi uzmanları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki psikologlar ve sosyal çalışmacıları ile Mustafa Kemal Üniversitesi’nin davetlisi olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Dr. Nedret Öztan katılıyor.

Vatandaşlara travma sonrası tepkilerle baş etme yollarının yanı sıra ilçede oluşturulan psiko-sosyal ekip çalışmaları hakkında bilgi veriliyor Ayrıca aynı program kapsamında MKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim elemanları ve Fizyoterapi Bölümü 4. sınıf öğrencileri ile İl Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının gözetiminde terör eylemine bağlı olarak ilk tedavileri gerçekleştirilen mağdurlara fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulanıyor.

Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından ilk tedavileri yapılan mağdurlara, kısa sürede iyileşebilmelerini sağlayabilmek için evde tedavi hizmetleri öğretilerek, pansuman, yara bakımı, kişisel bakım, hijyen konularında eğitim veriliyor
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.