1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sarıkaya’da Sivil Toplum Temsilcilerinden Çözüm Sürecine Destek
Sarıkaya’da Sivil Toplum Temsilcilerinden Çözüm Sürecine Destek

Sarıkaya’da Sivil Toplum Temsilcilerinden Çözüm Sürecine Destek

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bazı sivil toplum temsilcileri, Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

A+A-

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bazı sivil toplum temsilcileri, Belediye Başkanı'nı ziyaret etti. Sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri düzenledikleri ortak basın toplantısında AK Parti hükümetinin başlatmış olduğu çözüm sürecine tam destek verdiklerini açıkladı.

Sarıkaya’da faaliyetini sürdüren, Yozgat Kültür ve Turizm Kalkınma Derneği Başkanı Kelami Akdemir, Sarıkaya Gençlik Derneği Başkanı Engin Cihangir, Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Şenol Doğandemir, Sarıkaya Engelliler Derneği Başkanı Cafer Şensoy, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Turan Gürel, Sarıkaya Meclis Üyesi İlhami Gönülan ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ortak düzenledikleri basın açıklamasında çözüm sürecine tam destek verdiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, STK’lar adına yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetinin başlatış olduğu çözüm sürecinin ülkenin ve milletin hayrına olduğunu söyledi. Başkan Erbir, "Hükümetimizin başlatmış olduğu bu kardeşlik ve çözüm süreci ile ilgili Sarıkaya halkını temsilen burada bulunan sivil toplum kuruluş başkanları canı gönülden sonuna kadar destek veriyorlar. Bu desteklerini de Ankara’ya giderek bizzat ilgili makamlara ilettiler. Halkımızın büyük bir bölümü devam eden bu süreçten memnundur. Hepimizin bildiği gibi süreç başladığından beri 4-5 aydır çatışma ve şehit haberi almıyoruz. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Çözüm sürecinden birlik beraberlikten rahatsız olan insanlar varsa o kardeşlerimizi de sağduyuya davet ediyoruz. İnşallah onlarda bu sürecin bizim ve ülkemizin hayrına yararına olduğunu anlarlar." diye konuştu.

STK temsilcileri sürecin halka iyi anlatılması için kendileri ve diğer STK’lara da büyük görevler düştüğünü belirterek, güçlü Türkiye için daha güzel yarınlar için bu sürece herkesin destek vermesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Sarıkaya’da sivil toplum temsilcilerinden çözüm sürecine destek

Sarıkaya’da sivil toplum temsilcilerinden çözüm sürecine destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.