1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mübadele Derneği'nden Başkan Demirtaş’a Kardeşlik Ziyareti
Mübadele Derneğinden Başkan Demirtaş’a Kardeşlik Ziyareti

Mübadele Derneği'nden Başkan Demirtaş’a Kardeşlik Ziyareti

Samsun Mübadele Derneği'nin 15. geleneksel etli kazan pilav günü için Samsun’a gelen Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr.

A+A-

Samsun Mübadele Derneği'nin 15. geleneksel etli kazan pilav günü için Samsun’a gelen Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, Samsun Mübadele Derneği Başkan Erdoğan Özoral ve yönetim kurulu üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı ziyaret ettiler. Ziyarette Belediye Meclis Üyesi Sezai Onaran da yer aldı.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Başkan Özoral, derneğin 100. yıl faaliyetleri ve yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında Başkan Demirtaş’la fikir alışverişinde bulundu. Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş, kaybolan birtakım değerleri toparlamaya çalışan Mübadele Derneği'nin çok önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Aliş, Bulgaristan’daki Müslümanlar ve Türklerin örf, adet ve geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması adına büyük emek harcadığını söyledi.

DEMİRTAŞ: FESTİVAL TADINDA HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ

Ziyaretten onur ve gurur duyduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Balkanlar'daki Türk vatandaşlarımızla ilişkilerimizi kuvvetlendirmek adına bu tür ziyaretler bizlere güç veriyor. Yaşadığı şehre katkı vermek adına yararlı işler yapan her türlü sivil toplum örgütlerine ve temsilcilerine destek vermek adına STK'ların da birbiri ile iletişim içinde olmasını çok önemli buluyorum." dedi. Demirtaş, 14 Haziran Cuma günü Sevgi Kafe arkasında yapılacak ve 3 gün boyunca devam edecek hemşehri derneklerinin buluşacağı festival tadında bir etkinlikle derneklerin doğduğu yerin kültürü ve yaşamının canlı tutulmasına katkı sağlamak adına bir ilke daha imza atılacağını söyledi.

KIRK YIL HATIRLANACAK HEDİYE

Mübadele Derneği Başkanı Erdoğan Özoral, 15. geleneksel etli kazan pilav gününe Başkan Demirtaş’ı da davet etti. Başkan Demirtaş, Bulgaristan Müslümanları Baş Müftüsü Dr. Mustafa Hacı Aliş ve Yardımcısı Vedat Ahmet’e 'bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözünden hareketle kahve-fincan takımı hediye etti. Dr. Mustafa Hacı Aliş ise Demirtaş’a 'Müslümanlar' adlı derginin son sayısını verdi. CİHAN

Mübadele Derneği'nden Başkan Demirtaş’a kardeşlik ziyareti

Mübadele Derneği'nden Başkan Demirtaş’a kardeşlik ziyareti

Mübadele Derneği'nden Başkan Demirtaş’a kardeşlik ziyareti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.