1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Muş Sebze Hali İhalesi Yapıldı!..
Muş Sebze Hali İhalesi Yapıldı!..

Muş Sebze Hali İhalesi Yapıldı!..

Muş Belediyesi’nin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle yaptıracağı sebze meyve hali ile soğuk hava deposu ihalesi yapıldı.

A+A-

Muş Belediyesi’nin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) desteğiyle yaptıracağı sebze meyve hali ile soğuk hava deposu ihalesi yapıldı.

Belediye Başkanlığı ihalelerini basına açık yapmaya devam ediyor. Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri’yi kapsayan DAKA 2012 Yılı Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesi Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunulan sebze meyve hali ve soğuk hava deposu ihalesi yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Seviş’in başkanlığını yaptığı ve ihale salonunda gerçekleştirilen ihaleye 11 firma katıldı. İhaleye katılan firmalardan Zehra İnşaat 2 milyon 666 bin TL teklif verirken, Şentürk İnşaat 2 milyon 205 bin TL, MTK Mühendislik 3 milyon 200 bin TL, Çaçan Mühendislik ve SY Elektrik ortak girişimi 2 milyon 780 bin TL, Akansu Elektrik 2 milyon 323 bin TL, Akarsu Elektrik 2 milyon 299 bin TL, Emre Mühendislik 2 milyon 292 bin TL, Beyaz Kale İnşaat 2 milyon 448 bin TL, Megaron İnşaat 2 milyon 290 bin TL, Elif İnşaat-Abidoğlu Yapı Ortak Girişimi 2 milyon 305 bin TL ve Orhan Tabak adlı firma da 3 milyon 390 bin TL teklif verdi. İhalenin yaklaşık maliyetinin 3 milyon 389 bin 962 TL 69 kuruş olduğu belirtildi.

DAKA Yetkilisi Tamer Kamacı’nın da takip ettiği ihale sonucunun yapılacak olan değerlendirmeden sonra açıklanacağı kaydedildi.

İhaleyi takip eden Belediye Başkanı Necmettin Dede, mevcut sebze halinin bulunduğu arazinin Adalet Bakanlığı’na ait olduğunu ve oraya lojman yapılacağı için boşaltmaları gerektiğini söyledi. Sebze hali için DAKA’ya proje sunduklarını dile getiren Başkan Dede, projenin 80 puanla kabul edildiğini belirtti. İhalenin sonuçlanmasının hemen ardından inşaat çalışmasına başlayacaklarını vurgulayan Dede, sebze halinin tamamlanmasının ardından Adalet Bakanlığı’na ait olan mevcut sebze halinin boşaltacaklarını ifade etti. Hal dükkanlarını ihaleyle kiraya vereceklerini de belirten Dede, ihalenin ardından komisyoncuları eğitime tabi tutacaklarını ifade ederek; “Bu faaliyetle hem komisyoncuların eğitimi ile sebze halinde güçlü bir başlangıç yapmak için, hem de belediye ile komisyonular arasında doğru bir işbirliği sağlanması hedefleniyor. 30 kişinin katılımıyla 3 gün boyunca yapılması planlanan eğitimde Yeni Hal Yasası, kayıtlı ekonomi gerekleri ve önemi ile halin doğru kullanımı konularında eğitim verilecektir.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.