1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öğrencilerden Milletvekiline Komşu Ziyareti
Öğrencilerden Milletvekiline Komşu Ziyareti

Öğrencilerden Milletvekiline Komşu Ziyareti

Samsun’un Atakum ilçesindeki liselerde öğrenim gören öğrenciler, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır’a komşu ziyaretinde bulundu.

A+A-

Samsun’un Atakum ilçesindeki liselerde öğrenim gören öğrenciler, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır’a komşu ziyaretinde bulundu. Bakır ile kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler, uzun uzun sohbet etmenin keyfini yaşadı. Öğrencilerin ziyaretinden büyük memnuniyet duyan Samsun Milletvekili Bakır, en kısa zamanda komşularına gidip çaylarını içeceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vizyon projelerinden Sevgi Evleri Projesi, başarıya ulaştı. Klasik çocuk yetiştirme yurtları sistemini terk ederek daha modern, özgürlükçü ve sağlıklı bir sistem olan ev modeline geçen Bakanlık, projenin meyvelerini toplamaya başladı. Daha önce toplumdan kendilerini soyutlayan öğrenciler şimdi ise kendilerine olan öz güvenlerini kazanmış, ayakları sağlam basan ve bilinçli bireyler haline dönüştü. Toplumun her kesimiyle kaynaşarak, sıkı ilişkiler kuran liseli öğrenciler, komşuları olan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır’a konuk oldu.

Genç komşularını sabah kahvaltısında ağırlayan Milletvekili Bakır ile sohbet eden öğrenciler, rahat, konuşkan ve saygılı tavırlarıyla dikkat çekti. Gençlerin sıcakkanlılığı Bakır’ın da hoşuna gidince, ortaya hoş bir sohbet çıktı. AK Parti Atakum İlçe Başkanı Av. Hüseyin Dereli ile il ve ilçe kadın kolları üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette komşularıyla tek tek ilgilenen AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, gençlere mutlaka üniversite eğitimi almalarını tavsiye etti.

Öğrenci komşularını hediyelerle uğurlayan Milletvekili Bakır, ziyaretlerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ziyaretle ilgili izlenimlerini anlatan Bakır, “Çocuklarımızın ev hayatına çok güzel uyum sağladıklarını gördüm. Son derece doğal davranışlar içindeler. Yaşamlarından memnunlar. Bu yaşta olmalarına rağmen geleceğe daha güvenle bakan, ayakları yere basmış bir komşu grubumu gördüm. Kendileriyle ilgilenen gerek arkadaşları, öğretmenleri gerekse il müdürlüğündeki yetkililer bunun çok farkındalar. Sevgi Evleri Projesi gerçekten çok üst düzey bir organizasyon. Tamamen ev koşulunda, eminim ki istediği zaman çay içmek istediğinde evinde içiyor, birlikte kaldığı arkadaşları evinin artık kardeşi hükmünde. İyi bir bölüşüm, paylaşım içinde bir yaşam sürdürüyorlar. İnsanın ‘Daha önceden yapılsaydı’ diyesi geliyor. Çocuklarımızın toplumla bu tür bütünleşmeleri daha üst seviyelere çıkaracağına inanıyorum.” dedi.

SEVGİ EVLERİ, KOMŞULARIMIZ OLDU

Sevgi Evleri Projesi’nin mahalle halkının komşuları haline geldiğinin altını çizen AK Parti Samsun Milletvekili Bakır, “Dönem dönem biz Sosyal Hizmetler Müdürlüğünü ziyaret ediyoruz. Bunin içinde huzurevleri, hastaların veya engellilerin kaldıkları rehabilitasyon merkezleri var. Normal yetiştirme yurtlarına da gidiyoruz. Ama Sevgi Evleri bizim komşularımız halini aldı. Daha özlenen, istenen bir organizasyon. Artık aynı binada komşularımız oldular. Bu çocuklarımızı böyle kabul ettiğim için komşularımı evde ağırlamak istedim. Benim için çok güzel oldu. Çok sıcak kanlılar. Bir milletvekilinin evinde değil de halasının, teyzesinin, ablasının evinde oldukları kadar rahattılar. Çocuklarımız ayrılırken de gülücükler saçıyorlardı. Bunlar artarak devam etmek durumunda. Bence güzel bir tanışma ortamı oldu." şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE OKUYAN GELECEĞİNİ TEMİNAT ALTINA ALACAK

Ziyarette lise öğrencilere mutlaka üniversite eğitimi almalarını tavsiye eden Milletvekili Tülay Bakır, “Ben de yaşça onlardan büyük bir insan olarak kendilerine büyük gelecekler tasarlamalarını, mutlaka üniversite eğitimi almalarının gelecekte onlar için en iyi güvence olabileceğini tavsiye ettim. Gerçekten bugün üniversite eğitimi almış bir insan, geleceğini teminat altına almış insan demektir. Yaşamın her türlü zorluğu ile de baş edebilecek durumdadır. Öğretmenleri de zaten eğitimleriyle çok yakından ilgileniyor. Komşuların ziyaretleri karşılıklıdır. Ben de en kısa zamanda ve fırsat buldukça evlerinde ziyaret edip çaylarını içmeye çalışacağım. Eminim o zaman biraz daha yakınlaşacağız. Atakum ilçe teşkilatıma teşekkür gediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Öğrencilerden milletvekiline komşu ziyareti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.