1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Türkçenin Çocukları Etkinlik Sonrası Elveda Ziyaretine Çıktı
Türkçenin Çocukları Etkinlik Sonrası Elveda Ziyaretine Çıktı

Türkçenin Çocukları Etkinlik Sonrası Elveda Ziyaretine Çıktı

11. Türkçe Olimpiyatları Samsun Etkinliklerine katılan öğrencilerden bir grup, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi’ni ziyaret etti!

A+A-

11. Türkçe Olimpiyatları Samsun Etkinliklerine katılan öğrencilerden bir grup, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi’ni ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerami Gürbüz tarafından kabul edilen öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Vekili Gürbüz şunları söyledi: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz şu anda yurt dışında Başbakanımızın bir programına katılıyor. Ben hem kendisi hem de Samsunumuz adına size hoş geldiniz demek istiyorum. Her yıl yapılan bu güzel etkinlik nedeniyle ülkemizin birçok ilinde güzel anlar yaşanıyor ve biz hepinizle gurur duyuyor ve heyecanlanıyoruz. Sizler yıllar boyunca dünyanın farklı ülkelerinde barış ve kardeşlik mesajlarını taşıyıp büyük katkılar yapacaksınız. Sizleri aramızda görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Ziyarete Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, Moğolistan Fahri Başkonsolosu işadamı Ahmet Giritli de katıldı. Başkan Vekili Gürbüz konuk öğrencilere günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Buradaki ziyaretin ardından öğrenciler, İlkadım Belediyesi'ne geçerek Başkan Necattin Demirtaş’ı makamında ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Demirtaş, Türkçenin dünya dili olmasının kendilerini gururlandırdığını, kendisini ziyarete gelen öğrencileri kısa sürede ülkelerinde ziyaret etmek istediğini söyledi. Ziyarette Kenya ve Azerbaycanlı öğrencilerin Demirtaş’a sahnede söyledikleri şarkıları tekrar söylemesi odada bulunanları duygulandırdı. Başkan Demirtaş misafirlerine 40 yıl hatırı olması için kahve takımı hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.