1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Orhangazi'de Kantinler İçin Gıda Güvenliği Eğitimi
Orhangazide Kantinler İçin Gıda Güvenliği Eğitimi

Orhangazi'de Kantinler İçin Gıda Güvenliği Eğitimi

Bursa Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm okullardaki kantin komisyonunda yer alan öğretmenlere yönelik Gıda Güvenliği Eğitim Semineri düzenledi.

A+A-

Bursa Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçe genelindeki tüm okullardaki kantin komisyonunda yer alan öğretmenlere yönelik Gıda Güvenliği Eğitim Semineri düzenledi. Kaymakamlık konferans salonunda düzenlenen eğitim programında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul, çocukların sağlıklı beslenmeler ve sağlıklı ürünler tüketilmesi için uğraş verildiğini ifade etti.

İlçe genelinde eğitim veren okulların idarecilerinin yanı sıra, kantin komisyonlarında görev alan öğretmenlere yönelik gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları konularında seminer verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminere Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul ve gıda güvenliği uzmanları da katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan 'Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliği'nde yer alan konular, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları tarafından programa katılan okul idarecilerine ve komisyon üyelerine anlatıldı.

Programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul, "Yeterli ve dengeli beslenmek için güvenilir gıdanın sunulması tüketicinin en temel hakkıdır. Çocuklarımız zamanlarının büyük bir kısmını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumlarında geçirmektedirler. Beslenmelerini bu eğitim kurumlarının bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi yerlerde sağlamaktadırlar. Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmenliği'ni uygulamak, çocuklarımızın daha sağlıklı besin tüketmesini sağlamak, okul kantinleri denetim komisyonlarında bulunan sizler tarafından sağlanabilir." dedi.

Konferansta daha sonra gıda güvenliği konusunda 2 saat süren bir eğitim programı gerçekleştirildi.
CİHAN

Orhangazi'de kantinler için gıda güvenliği eğitimi

Orhangazi'de kantinler için gıda güvenliği eğitimi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.