1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ortasından Irmak Geçen Manavgat'ın İçme Suyu Sorunu Ab Desteğiyle Çözülecek
Ortasından Irmak Geçen Manavgatın İçme Suyu Sorunu Ab Desteğiyle Çözülecek

Ortasından Irmak Geçen Manavgat'ın İçme Suyu Sorunu Ab Desteğiyle Çözülecek

Ortasından asırladır ırmak geçen Antalya'nın Manavgat ilçesinin içme suyu sorununun Avrupa Birliği (AB) destek kredisiyle çözüleceği belirtildi.

A+A-

Ortasından asırladır ırmak geçen Antalya'nın Manavgat ilçesinin içme suyu sorununun Avrupa Birliği (AB) destek kredisiyle çözüleceği belirtildi. Bir dönem Manavgat Çayı Suyu Temin Projesi ile İsrail'e su satmaya çalışılan ilçede, içme suyu yenileme çalışmaları AB'den gelecek olan 20 milyon Euro ile çözülmesi bekleniyor.

AB'den alınacak 20 milyon Euro'luk destekle Manavgat Suyu İnşaatı Projesi'nde, bu ay içinde atılacak törenle çalışmalara başlanacağı bildirildi. Projenin hayata geçmesiyle ortasından ırmak geçen Manavgat'ın önümüzdeki 50 yıl içme suyu sorununun olmayacağı belirtiliyor. Projeyi Manavgat Belediyesi, Avrupa Birliği Yatırımlar Daire Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birlikte yürütüyor. Proje kapsamında Manavgat Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya; Avrupa Birliği Yatırımlar Dairesi Başkanı İsmail Raci Bayer, AB Yatırımlar Dairesi Koordinatörü Eyüp Kaan Moralı, AB Yatırımlar Dairesi Uzmanı M. Sait Çiçek, AB Yatırımlar Dairesi Denetmeni Yeliz Öymen, AB Yatırımlar Dairesi Sözleşme Uzmanı Meltem Yılmaz, Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temsilcisi Nilgün Akbulut Çoban, Koltek Müşavirlik Altyapı Projeleri Grup Müdürü Azize Özdemir, müteahhit firma temsilcileri ve Manavgat Belediyesi’nin AB Çalışma Grubu'nda yer alan ekip katıldı. Toplantıda, önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alıverişinde bulunuldu.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı açıklamada, "Manavgat'ta içme suyu sorununun çözümü için başlanan çalışmalarda sona gelindiği için mutluyuz. Bu ay sonunda Manavgat'ın yenilenen içme suyu altyapısı için bir açılış töreni düzenleyeceğiz. Proje tamamlandığında, önümüzdeki 50 yıl içinde Manavgat'ın içme suyu sorunu olmayacak." diye konuştu.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.