1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Pamukkale'ye Özgü 29 Bitki Türü Tespit Edildi
Pamukkaleye Özgü 29 Bitki Türü Tespit Edildi

Pamukkale'ye Özgü 29 Bitki Türü Tespit Edildi

Denizli’ye bağlı Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, yöreye özgü 29 bitki türü tespit edildi.

A+A-

Denizli’ye bağlı Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, yöreye özgü 29 bitki türü tespit edildi. Bu türler içerisinde Türkiye’de ilk defa bu bölgede görülen 4 adet liken türü de var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bitki ve hayvan türleri tespit etti. 15 özel çevre koruma bölgesinden biri olan Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yürütülen çalışmalar kapsamında bin 500 bitki türünü inceleyen Bakanlık, 76 familyaya ait 316 cins, 587 tür ve tür altı bitki çeşidini kayıt altına aldı.

Ayrıca, bölgede 23 amfibi ve sürüngen türü tespit eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu türler içerisinde 4 adet kurbağa, 2 adet kaplumbağa, 9 adet kertenkele, 8 adet yılan bulunduğunu açıkladı. Belirlenen bu türlerin yanında yapılan çalışmalar sonucu 33 farklı kuş çeşidi de belirlendi.

Bakanlık, yöreye özgü tespit edilen 29 bitki türü içinde, Türkiye’de ilk defa görülen 4 liken türünün de gözlendiğini ve bu likenlerin Lecania sylvestris, Lecanora sambuci, Opegrapha herbarum, Peltula patellata olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ekolojik ve ekonomik sürdürülebilir bir yaşamın oluşturulması için biyolojik tür tespit çalışmalarının ülke genelinde devam edeceğini söyledi.

LİKEN NEDİR?

Doğada kayaların, toprakların, ağaçların gövde ve dallarının üzerinde yaşayan, yosunlara benzeyen, köksüz, gövdesiz ve yapraksız olan bitki türüdür.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.