1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Posbıyık: Çok Şükür Yargıda Hiçbir İşim Kalmadı
Posbıyık: Çok Şükür Yargıda Hiçbir İşim Kalmadı

Posbıyık: Çok Şükür Yargıda Hiçbir İşim Kalmadı

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "20 seneden beri müfettişler gelip gidiyor, beni yok etmek için uğraşıp duruyorlar.

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "20 seneden beri müfettişler gelip gidiyor, beni yok etmek için uğraşıp duruyorlar. Çok şükür yargıda hiçbir işim kalmadı. Bütün mahkemelerimden beraat ettim." dedi.

Zonguldak’ın Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan ilk toplantısı gerçekleştirldi. 11 gündem maddesinin yer aldığı toplantı öncesi konuşma yapan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kendisine açılan bütün davalardan beraat ettiğini ifade etti. Posbıyık, "20 seneden beri müfettişler gelip gidiyor, beni yok etmek için uğraşıp duruyorlar. Çok şükür yargıda hiçbir işim kalmadı. Bütün mahkemelerimden beraat ettim. Bir tek Yüksel Balcı ile karşılıklı tazminat davam var. O devam ediyor. Belediyeye açılan davaları da kazanıyoruz. Esra Alpago encümene girmek istiyordu, hukuksuzluk yaptınız diye Ereğli’yi huzursuz ettiler. Mahkeme reddediyorum dedi. Revizyon dediler, mahkemeye gittiler. Temyize gitmeksizin reddettiler." diye konuştu.

Kent müzesi için Kayabaşı Sokak'ta Osman Zeki Oral’ın karşısında bir bina aldıklarını belirten Posbıyık, "BAKKA bir proje yarışmasına girdi, biz de kent müzesi için yarışmaya girdik. Proje yarışmasını kazandık. 800 bin liralık projenin yüzde 75’i olan 600 bin lira için karşılıksız olarak BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ile imzaladık oradan aldık." dedi.

Toplantıda karayollarından gelen imar tadilat planlarına ilişkin komisyon raporu da görüşüldü. Belediye Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kılıç, söz konusu değişikliklere ilişkin meclise bilgi verdi. Değişikliklerin Ereğli Alaplı Karayolu üzerinde bulunanlara ilişkin bölümü oybirliğiyle kabul edildi.

"TARTIŞMALI KREDİ TALEBİ"

Toplantıda Mayıs Ayında İller Bankası’ndan nakit kredi kullanılmasına ilişkin, daha önce gerekçesiz nakit talebi olarak geldiği savıyla AK Parti ve Bağımsız üyeler tarafından reddedilen kredi talebi, gerekçelendirilerek yeniden gündeme geldi. Belen Sanayi, Kışla Sanayi, Gülüç Köprüsünden Hamzafakılı’ya, Gülüç Köprüsünden Bölücek’e aynı zamanda kanalizasyon ve su hatları geçirilen Hamzafakılı, Bölücek, Ören, Dağlar; Kıyıcak, Göktepe ve Topçalı mahallelerinde asfalt dökümü için 8 milyon TL kredi alınmasına ilişkin gündem maddesi, komisyona havale edildi. Toplantıda Kışla’da bulunan kamyon garajı alanına toptancı hali kurulmasına ilişkin komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.
CİHAN

Posbıyık: Çok şükür yargıda hiçbir işim kalmadı

Posbıyık: Çok şükür yargıda hiçbir işim kalmadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.