1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Prof. Koçan: Güzel Sanatlarda Yetenekli Çocukları Keşfetmeyi Hedefledik
Prof. Koçan: Güzel Sanatlarda Yetenekli Çocukları Keşfetmeyi Hedefledik

Prof. Koçan: Güzel Sanatlarda Yetenekli Çocukları Keşfetmeyi Hedefledik

Yaygın ve yerel medya mensupları, 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşecek 'Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği'nin, Baksı Müzesi’ndeki atölyelerini gezdi.

A+A-

Yaygın ve yerel medya mensupları, 8 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşecek 'Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği'nin, Baksı Müzesi’ndeki atölyelerini gezdi.

"Yetenekle buluşan çocukların hayal gücüyle Bayburt 'yarın' daha mutlu! Bilindik neşemize geri dönüş hikâyesi öğrencilerden!" sözleriyle özetlenen Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’ne yönelik açıklama yapan ve şenlik ile güzel sanatlar alanında yetenekli çocukları keşfetmeyi hedeflediklerini belirten Baksı Kültür ve Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, "Zanaatkârlık kavramı, tarihten bugüne, bu coğrafyada var olan bir olgudur. Bu becerinin, kültür mirası olarak gelecek nesillere aktarılması şart. Bu nedenle çocuklarımıza, zanaata, sanata ve tabii ki yöresel değerlerimize, başta kendimizin sahip çıktığını göstererek onlara aktarmalıyız. Vakfımızın ve Müzemizin kuruluş amacı da budur. Ayrıca, kültür mirasımızın yalnızca gelecek nesle aktarılması yeterli bir çaba değildir. O mirası özümsemeli ve üzerine yeni değerler eklemeliyiz." dedi.

Koçan, 7’den 70’e herkese kültür mirasının gelecek nesle aktarılması noktasında bir görev düştüğünü ifade ederek, "Bayburt Öğrenci Sanat Şenliğimizin çıkış noktası da budur. Bir çocuğun hayal gücü, yetenek ile buluşursa küçümsenemez bir değere ulaşır. Bunun bilincindeyiz. Ancak bunun açığa çıkabilmesi için de gerekli imkânı çocuklarımıza sunmalı ve onları doğru bir şekilde yönlendirmeliyiz. Bu şenlik ile birçok gizli yeteneği bulduğumuza inanıyorum. Bu da bizim için en büyük ilk adım oldu." diye konuştu.

Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin final günü olan 8 Haziran 2013 Cumartesi gününü, adına yakışır bir herfene etkinliği ile taçlandırmak istediklerini belirten Koçan, "Şenliğimizin en önemli aktörleri olan öğrencilerimizin çalışmaları ile başlayacak olan final günümüzde; çocuk oyunları performanslarından folklora, müzikten tiyatroya, hediyeli kete dağıtımından yumurta tokuşturmaya, sokak oyunlarından en yükseğe çıkartmaya çalışacağımız uçurtmaya ve en son da gökyüzüne bırakacağımız dilek fenerlerine kadar, gerçek bir herfene yaşamak/yaşatmak istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Şenlik projesinin koordinatörü Kürşat Okutmuş, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın geleneksel kültürün kaybolmasını engellemeye soyunduğu ilk günden itibaren en büyük dileğinin 'yetenekli öğrenciler ve çocuklar' ile buluşmak olduğunu kaydetti.

Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nin, yetenekli öğrencilere ve çocuklara ilk armağanını verdiğini belirten Okutmuş, "Baksı Kültür Sanat Vakfı, güzel sanatlara yeteneği olan çocuklarımızın eğitimlerine ve geleceklerine destekte bulunmak üzere bir sanat şenliği düzenliyor. Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği ile yetenekli 30 öğrencimiz; rengin coşkusunu, çizginin yolculuğunu, ahşabın esnekliğini hep birlikte şekillendirerek bir düşsel yolculuğa çıkıyor. Bine yakın resim arasından seçtiğimiz ve aralarında 'Dede Korkut Masalları', 'Bayburt Efsaneleri' ve 'Sokak Oyunları'nı anlatan en güzel 150 resim, 8 Haziran 2013 Cumartesi günü yaşanacak olan Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği’nde ilk kez gün yüzüne çıkıyor.
Sergilenecek 150 resim arasında en başarılı bulunan 30 öğrencimiz, Baksı Müzesi’nde düzenlenen sanat ve tasarım atölyelerinde çalışmalarına başladı. Proje sonunda tüm başarılı öğrencileri 'Baksı Çocuk Sanat Atölyesi Başarı Sertifikası' ve çeşitli hediyeler bekliyor. Ve en başarılı bulunan 15 öğrenci ise 1 yıllık eğitim bursu ile ödüllendiriliyor. Bu şenlik ile birçok gizli yeteneğin bulabileceğine inanıyoruz." dedi.






CİHAN

Prof. Koçan: Güzel sanatlarda yetenekli çocukları keşfetmeyi hedefledik

Prof. Koçan: Güzel sanatlarda yetenekli çocukları keşfetmeyi hedefledik

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.