1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rahime Batu Ortaokulu’ndan Cambridge-esol Sertifikası
Rahime Batu Ortaokulu’ndan Cambridge-esol Sertifikası

Rahime Batu Ortaokulu’ndan Cambridge-esol Sertifikası

Malatya Özel Rahime Batu Ortaokulu tarafından Cambridge-Esol İngilizce sınavında başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.

A+A-

Malatya Özel Rahime Batu Ortaokulu tarafından Cambridge-Esol İngilizce sınavında başarılı olan öğrencilere sertifika verildi.

    Okul İngilizce Bölüm Başkanı Nabi Oğuzcan, Cambridge-Esol İngilizce testinin dünyanın her yerinde geçerliliğe sahip bir sınav olduğunu belirtti. Rahime Batu Ortakoulu’ndan bu yılki sınavlara 78 öğrencinin katıldığını anlatan Oğuzcan, “Bu sınavlar, dünyanın her ülkesinde geçerliliği olan belgeler veren uluslararası bir uygulama. Okulumuzdan bu yıl ki sınavlara 78 öğrencimiz girdi. Öğrencilerimizin yüzde 90’ı çok iyi derece elde ettiler. Yabancı öğretmenler tarafından yapılan sınavda, reading (okuma), writing (yazma), listening (dinleme) ve speaking (konuşma) olmak üzere dört ana başlık vardı. Öğrencilerimiz yaklaşık üç ay ekstra çalışmalarla sınava hazırlandı.” dedi.

    Okul Müdürü Haşim Tezcan da “Bu eğitim öğretim yılında İngilizce öğretimi ile ilgili olarak; yaz ve kış okullarımız, okul içi uygulamalara ağırlık verme ve uluslararası sınavlara yoğun bir hazırlık aşaması geçirdik. Öğrencilerimize üniversitelerin bölüm başkanlarını davet ederek konferanslar verdirdik. Yabancı öğretim elemanlarının yaptığı sınavlara sokarak özgüvenlerini geliştirmelerini amaçladık. Yabancı dil eğitiminde, önümüzdeki eğitim – öğretim yılında da yeni açılımlar planlıyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.