1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sağlık-Sen: Alkol Yasakları Yetmez, Ama Evet
Sağlık-Sen: Alkol Yasakları Yetmez, Ama Evet

Sağlık-Sen: Alkol Yasakları Yetmez, Ama Evet

Alkollü içki satışlarını düzenleyen yasal düzenlemeye Sağlık-Sen’den destek geldi.

A+A-

Alkollü içki satışlarını düzenleyen yasal düzenlemeye Sağlık-Sen’den destek geldi. Toplumdaki şiddet olaylarının azalması ve tamamen ortadan kalkması için bu yasağın tavizsiz olarak uygulanması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş her türlü şiddet olaylarının ana sebebi olan alkolün tüketiminin önlenmesinin, toplumsal barış ve huzura da önemli katkılar yapacağını ifade etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şiddeti önlemek için kurduğu büroya yapılan başvuruların yarısının alkol ve uyuşturucu kaynaklı olmasının, alkolün sebep olduğu şiddeti görmek için yeterli olduğunu kaydeden Memiş, toplumu ve gelecek nesilleri alkolün zararlarından korumak için gerçekleştirilen yasal düzenlemeyi kimin yaptığına bakmaktan çok içeriğine ve neden yapıldığına bakılmasının bir iyi niyet göstergesi olacağını vurguladı.

"BUGÜN DÜZENLEMEYİ ELEŞTİRENLER GEÇMİŞTE YAPTIKLARINA BAKMALI"

Bugün sadece iktidarı eleştirmek adına hareket edenlerin geçmişte, alkolle ilgili kısıtlamalar yapmaları, alkolden uzak durmaları ve alkolle ilgili koruyucu tedbirlerin alınmasını isteyenler olduğunu söyleyen düzenlemeyi eleştirenlerin geçmişte kendi yaptıkları düzenlemelere bakarak değerlendirme yapmasının doğru olacağını belirtti. Memiş, 31 Ağustos 1944 tarihinde CHP Genel Sekreteri adına İzmir Mebusu Rahmi Köken tarafından alkol ve alkollü mekânların sebep olduğu olumsuzlukların yer aldığı ve konu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını içeren bir rapor hazırlandığını vurgulayarak, konuya sadece siyasi açıdan bakmanın etik bir davranış olmadığını kaydetti.

Dini açıdan haram olmakla birlikte alkolün sayısız zararları olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini belirten Memiş, “Alkol, en başta kanser olmak üzere, karaciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları gibi insan hayatının yaşamını sürdürmesinde hayati öneme sahip fonksiyonların olumsuz etkilenmesine yol açıyor. Yine alkollü araç sürücülerinin karıştığı trafik kazalarına bakıldığında ölümlü sonuçlanan trafik kazalarının oranı oldukça yüksek. Bunların önüne geçmemiz gerek; çünkü çağdaş ve sağlıklı bir toplumun oluşması için bu düzenlemeler yapılmalıdır. Muhalefetteki bazı partilerin bile olumlu bulduğu bu düzenlemeye karşı çıkmak, toplum gerçekleri ile bağdaşmamaktadır. Amacı üzüm yemek olmayan kişilerin gerçek niyetleri vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Sağlık-Sen olarak, üyelerimizin haklarını savunmak ve elde etmenin yanı sıra toplumumuzu ilgilendiren bir konuyla ilgili yapılan çalışmalara katılmak ve destek vermek de misyonumuzun bir gereğidir. TBMM’de kabul edilen değişiklik, Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra ivedilikle tavizsiz uygulanmalıdır. Bu konuda, siyaset kurumunu, sivil toplum örgütlerini ve medya kuruluşlarını bu konuda daha sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.