1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Türkçenin Çocukları Pamukkale’ye Hayran Kaldı
Türkçenin Çocukları Pamukkale’ye Hayran Kaldı

Türkçenin Çocukları Pamukkale’ye Hayran Kaldı

11. Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için Türkiye’ye gelen 2 bin çocuğun arasından seçilen 65 öğrenci, 18 rehber öğretmen refakatinde Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak Denizli’ye geldi.

A+A-

11. Türkçe Olimpiyatları’na katılmak için Türkiye’ye gelen 2 bin çocuğun arasından seçilen 65 öğrenci, 18 rehber öğretmen refakatinde Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak Denizli’ye geldi. Romanya, Finlandiya, Yemen, Litvanya, Ürdün, Estonya, Kenya, Polonya, Moğolistan, Myanmar, Tayland, Kırgızistan, Irak, Somali, Nijerya, Burkina Faso, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Brezilya, Şili, Kolombiya, Peru, Arjantin, Uganda ve Pakistanlı öğrenciler, Enerji Verimliği Derneği (ENVER) Denizli Şube Başkanı ve Akgün Elektrik’in sahibi Mehmet Akgün’ün fabrikasında yemek yedi. Türkçenin çocukları, daha sonra rehber öğretmenleriyle birlikte dünyanın en beyaz tepesi olan Pamukkale’ye gitti. Burada termal suya girerek travertenlerin üzerinde fotoğraf çektiren öğrenciler, beyaz cennete hayran kaldıklarını söyledi.

Taylandlı Sümeyyr Shah, Pamukkale’nin çok güzel olduğunu ve çok sevdiğini söylerken Kolombiyalı Juan Carlos Baez Nieto da adeta bulutların üzerinde yürüdüğünü ifade etti. Brezilya’dan Bruno Amarim, Türkiye’nin güzellikleri kadar insanlarının mutlu olmasının dikkatini çektiğini, Estonya’dan Kristian Muldere ise suyu harika olan Pamukkale’yi çok sevdiğini belirterek getirenlere teşekkür etti. Moğolistan’dan Möne-Erdene Davaadorj, Kültür Şöleni için bulunduğu İzmir’in dünyanın gelişmiş şehirlerinden birisi olduğunu, Pamukkale’yi ise eski gelişmiş şehirlerden birisi olarak gördüğünü dile getirdi.

Pamukkale gezisinin ardından Türkçenin çocuklarını, Buris Textile’nin sahibi Mustafa Kesmez ağırladı. Beş kıtadan gelen çocuklar, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Türkiye’de bulunuyor. Çocuklar, 3 Haziran 2013'te Denizli Atatürk Stadı'nda, "Evrensel Barışa Doğru" temasıyla düzenlenecek programa katılacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.