1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Şair Ve Yazar Ahmet Ümit, Söyleşiye Katıldı!
Şair Ve Yazar Ahmet Ümit, Söyleşiye Katıldı!

Şair Ve Yazar Ahmet Ümit, Söyleşiye Katıldı!

Şair ve Yazar Ahmet Ümit, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde vatandaşlarla söyleşiye katıldı.

A+A-

Şair ve Yazar Ahmet Ümit, Sakarya'nın Serdivan ilçesinde vatandaşlarla söyleşiye katıldı.

Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Ümit, edebiyat ve tarih üzerine bilgiler verdi. Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karoğlu’nun da katıldığı ve Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Moderatörlüğünü Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Güleç’in yaptığı organizasyonda Ümit, edebiyat ve tarih üzerine çarpıcı bilgiler verdi. Edebiyatın ve tarihin ayrılmaz bir bütün olduğunu ama farklı kaynaklardan beslendiklerini kaydeden Ümit, “Edebiyat belirsizlik üzerine ilerler, kesin yargılardan kaçınır, sizi anlatılanın içindeki karakterle özdeşleştirir, ortak yanlarınızı çıkartır ve bir süre sonra şöyle dediğinizi duyarsınız; ‘bu hikaye tam beni anlatıyor’ Tarih daha kesindir sınırları daha keskindir. Onu yoğuramazsınız.” dedi.

Yeni çıkan 'Sultanı Öldürmek' isimli kitabına da değinen Ümit, şunları söyledi; “29 Mayıs İstanbul’un Fethi, biz de bu kitabımızda o meşhur kumandanı anlattık ama farklı karakterlerle, O’nun İstanbul’u niçin fethettiğini, tarihte bize anlatılan doğru dediğimiz yanlışları; örneğin Fatih Sultan Mehmet’in babasını tahta geri çağırdığını söylerler bize aslında öyle olmamış araştırınca bunu öğreniyorsunuz. Bu kitapta da bunları görüyorsunuz tabi biraz ironiyle ve hayret ediyorsunuz. Okurken sizin de bir Fatih olduğunuzu zannediyorsunuz."

Annesinin yazarlığında çok büyük etkisinin olduğunu anlatan Ümit; "Kendisi terziydi ve evimize iş öğrenmek için çok sayıda öğrenci gelirdi. Annem de onlara hikayeler anlatırdı. Ben de bu kaynaktan beslendim. Bu sebeple yazarlığımın tohumlarını annem attı diyebilirim. Onun için siz de okuyun, çok okuyun ufkunuzu açın sonrası zaten kendiliğinden gelir ve bir süre sonra yazma isteği duyacaksınız.” diye konuştu.

Ümit, panel bitiminde öğrencilerin ve vatandaşların sorularını yanıtladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.