1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samanyolu Inepo’da Bronz Kazandı
Samanyolu Inepo’da Bronz Kazandı

Samanyolu Inepo’da Bronz Kazandı

Ankara Özel Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin projeleri, Çevre Proje Olimpiyatı'nda (İNEPO) bronz madalya aldı.

A+A-

Ankara Özel Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin projeleri, Çevre Proje Olimpiyatı'nda (İNEPO) bronz madalya aldı.

İstanbul'da düzenlenen 45 ülkeden çok sayıda öğrencinin katıldığı olimpiyatta, jüri tarafından beğenilen projeler kendi kategorisinde ödüllendirildi. Samanyolu Koleji öğrencilerinden Enes Arıcı ve Mustafa Gözgen 'Kansere dur diyen bitki Sarı Kantaron' adlı projeleriyle 'Çevre ve Sağlık' alanında dünya üçüncüsü oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde Fatih Koleji tarafından düzenlenen 21. INEPO ödül töreni Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Törene Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi ile başlayan olimpiyatın ödül töreni de şölen havasında geçti. 45 ülkeden gençlerin katıldığı programda, katılımcılar kendi ülkelerine özgü kıyafetleri, bayrakları ve şiveleri ile göz doldurdu. Törende jüri tarafından beğenilen 10 farklı proje altın madalya kazandı. Altın madalyaların yanı sıra çok sayıda öğrenciye gümüş ve bronz madalya verildi.

Törende konuşma yapan Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, "İnepo 21 yıldır okul çağındaki gençleri çevre konusunda bilinçlendirmeyi ve gelecek kuşaklara örnek olmalarını sağlamayı ayrıca öğrencilerin bizzat yaşayarak proje geliştirmelerini amaçlıyor. Çünkü gelecek için yaşanabilir bir dünya oluşturmak gerekiyor. Katılımcı ülke sayısı bugün 45 ülkeye çıkmıştır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Samanyolu INEPO’da bronz kazandı

Samanyolu INEPO’da bronz kazandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.