1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Samsun 2023 Yılına Dev 223 Proje İle Girecek
Samsun 2023 Yılına Dev 223 Proje İle Girecek

Samsun 2023 Yılına Dev 223 Proje İle Girecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin her ilinde bir birinden farlı 718 dev projenin hizmete kazandırılacağını belirtti.

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye’nin her ilinde bir birinden farlı 718 dev projenin hizmete kazandırılacağını belirtti. Bu projelerden Samsun’un da önemli bir pay aldığını dile getiren Bakan Kılıç, “Kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun’a 2023 yılına yönelik 223 tesis kazandırıyoruz. Aslında bu yatırımlar daha çoktu ama biz 2023 yılına uygun hale getirmek için sayıyı 223 olarak belirledik.” dedi.

Bakan Kılıç bugün açılışı yapılan İlkadım ilçesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda Samsun’a başta bakanlığı olmak üzere devlet ve özel kurumlar tarafından yapılan yatırımları tanıttı.

Yapılan yatırımlarla Samsun’un bir spor kentine dönüştüğünü ifade eden Bakan Kılıç, “Samsun, 33 bin 919 seyirci kapasiteli stadyumu, Tekkeköy’de 7 bin 800 kişilik spor salonu, 2 bin seyirci kapasiteli Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor salonu, Atakum olimpik yüzme havuzu, Çarşamba, Bafra, Atakum Gençlik Merkezleri ve Canik Jimnastik Salonu, sentetik yüzeyli futbol sahaları ile spor altyapısını büyük oranda tamamlamış illerden biri haline geldi.” diye konuştu.

Diğer alanlarda da bir kısmı tamamlanarak açılışı yapılan, bazılarının inşaatının devam ettiği bir kısmının ise proje aşamasında olduğu toplan 223 projenin tamamlandığında Samsun’a önemli bir vizyon kazandıracağını aktaran Bakan Kılıç, bu projelerin maliyetinin ise 5 milyar 798 milyon 491 bin 651 lira olduğunu belirtti.

Spor yatırımlarından sağlık yatırımlarına, eğitimden turizme kadar her alanda büyük yatırımlara imza atıldığını ifade eden bakan Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100. yılına 10 yılımız kaldı. Bilgi ve iletişim çağında 10 yılın çok hızlı gelip geçeceğini ve zamanın telafisinin olmayacağını biliyoruz. Bugün ne yapıyorsak, hangi eserlere imza atıyor ve halkımızın hizmetine kazandırıyorsak geride kalacak bunlardır. Bu eserleri sadece gösteriş, yatırım ve para harcamak için yapmıyoruz. Bunları halkımıza hizmet etmek ve onların kullanımına sunmak için yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

"TÜRK HALKI OLARAK KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDİK"

Konuşmasında tarihi geçmişe vurgu yapan Bakan Kılıç, Türk insanının Anadolu’ya girişinden bu yana büyük bir medeniyet inşa ettiğini ve bu topraklarda hoşgörü, kardeşlik ve barışın temsilcisi olduğuna dikkat çekti.

“Biz bizimle aynı olmayanı yok etme mücadelesi içine girmedik. Ötekileştirmedik. Anadolu’ya ilk adımın atıldığı günden bu güne bölünmeye ve ötekileştirmeye fırsat vermedik.” diyen Bakan Kılıç, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi büyük şahıslarla hoş görü medeniyeti inşa edildiğinin altını çizdi.

"YIKMAKTAN YANA DEĞİL; YAPMAKTAN YANA OLDUK"

Bakan Kılıç, tercihlerini yıkmaktan değil; yapmaktan yana kullandıklarını belirterek, "Tercihimizi o yönde belirledik onun için medeniyetler içinde ayrı bir yerimiz var. Medeniyetleri yok etmek değil medeniyetler kurmak için mücadele veriyoruz. O nedenle Cumhuriyetin 100. yılı o kadar değerli. Yurdun her tarafında bir olabildiğimiz sürece emin olun hiçbir güç 2023 yılı hedeflerimizin önüne geçemeyecektir. Bizi anlamayana derdimizi anlatmak en önemli ve öncelikli derdimizdir. Savunduğumuz dört değer olan tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet ilkelerine bağlık olan herkesle her zaman beraber yürüyeceğiz.”

"TÜRKİYE GENELİ 718 SPOR TESİSİ PROJESİ VAR"

Bakanlık olarak Türkiye genelinde 718 spor tesisi inşaatı çalışmasını yürüttüklerini aktaran Kılıç, bunların içinde 24 stadyum inşaatının bulunduğunu dile getirdi. 42 ilde yüzme havuzu yapılmakta olduğunu anlatan Bakan Kılıç, “81 ilin tamamında gençlik merkezi inşa ediyoruz. 1 milyon 384 bin gence yükseköğrenim kredisi ödüyoruz. Kredi Yurtlarında kalan öğrencilerimize her ay 200 lira kahvaltı parası ödüyoruz. Moralimizi yüksek tutalım bu moralle 2023 hedefini tutturmakta hiçbir engel yok. Bu yolu yangın yerine çevirmek huzuru bozmak değil her bereye düşen görev engelleri kırmak barikatları kaldırmaktır.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Samsun’a yapılan yatırımları tek tek anlatan Bakan Kılıç, bu eserlerin oluşmasında emeği geçen başta başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar ve diğer Samsun milletvekillerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

"SAMSUN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇİNDE"

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise Samsun’un hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu belirterek, “Geçmiş yıllarda başlayan ve devam eden 223 yatırımı sizlerle paylaşıyoruz. Bu yatırımların gerçekleşmesinde katkısı olan başta başbakanımız ve bakanlar kurulu ve bakanımız Suat Kılıç’a teşekkür ediyorum.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da göreve geldikten sonra tıkanan bütün kanalları açan Bakan Suat Kılıç’a teşekkür ederek, “Yapılan bu yatırımlar şehrimize büyük katma değer kattı.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Tülay Bakır, kamu kurumu temsilcileri ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
CİHAN

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Samsun 2023 yılına dev 223 proje ile girecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.