1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sarp’ta kırmızı et operasyonu
Sarp’ta kırmızı et operasyonu

Sarp’ta kırmızı et operasyonu

KAÇAK KIRMIZI ET OPERASYONU…

A+A-

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar sonucundaü, İran ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye kaçak et getirileceği istihbaratının alınması üzerine ülke genelinde geniş çaplı çalışmalar başlatıldı.

Dilucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Nahçıvan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen iki tırı gümrük işlemleri yaptırmadan ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakaladı. El konulan tırlarda yapılan aramalarda, dondurulmuş kırmızı et olduğu anlaşıldı. Yapılan tespitte kaçak etlerin toplam 71 ton ağırlığında ve piyasa değerinin 2,5 Milyon (2,5 trilyon) olduğu tespit edildi.

Yine aynı kapsamda genel müdürlükçe yürütülen çalışmalar sonucunda, Gürcistan üzerinden geleceği belirlenen iki tıra Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Gümrüğü terk eden iki tır, Artvin’in Arhavi ilçesinde et tırlarını boşaltırlarken suçüstü yapıldı. Her iki tırda, toplam 45 ton ağırlığında ve de 1 Milyon 600 bin değerlinde kaçak ete el konuldu.

576293ca402011c2fc1bf290.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum