1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sertifikalık Tohum Üretiminde 5 Yılda Hedef 1 Milyon Tona Ulaşmak
Sertifikalık Tohum Üretiminde 5 Yılda Hedef 1 Milyon Tona Ulaşmak

Sertifikalık Tohum Üretiminde 5 Yılda Hedef 1 Milyon Tona Ulaşmak

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, yerli tohumlukların dünya standardında kalitesini ispatladığını ve rağbet görmeye başladığını belirterek, "Bu başarıyı daha da ileri götürerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde sertifikalı tohumluk üretimini.

A+A-

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, yerli tohumlukların dünya standardında kalitesini ispatladığını ve rağbet görmeye başladığını belirterek, "Bu başarıyı daha da ileri götürerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde sertifikalı tohumluk üretimini 1 milyon ton seviyesine yükseltmek istiyoruz." dedi.

Tohum Dağıtıcıları ve Üreticileri Alt Birliği’nin (TODAB) 6. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Buradaki konuşmasında sektörü heyecanlandıran gelişmeler yaşandığını anlatan Gençer, şunları dile getirdi:

"Tohumluklarımız, dünya standartlarında kalitesini ispatlamış tohumluklar olarak artık tüm dünyada rağbet görmeye başlamıştır. Bu gelişmeler gerçekten bizleri hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Sektörümüz son 10 yıl içerisinde çok önemli başarılara imza attı. Bu başarılarda Bakanlığımızın tohumculuk sektörü ile ilgili izlediği politikaların yanı sıra sektör paydaşlarının da çok önemli katkıları bulunmaktadır. Bugün 650 bin tona ulaşan sertifikalı tohumluk üretimi, 10 yıl önce ile kıyaslandığında çok önemli bir başarı ancak yeterli bulmuyoruz. Bu başarıyı daha da ileri götürerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde sertifikalı tohumluk üretimini 1 milyon ton seviyesine yükseltmek istiyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.