1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siirt Pmyo'da Mezuniyet Heyecanı
Siirt Pmyoda Mezuniyet Heyecanı

Siirt Pmyo'da Mezuniyet Heyecanı

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 7. dönem mezuniyet töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

A+A-

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda (PMYO) 7. dönem mezuniyet töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

    Siirt PMYO'da düzenlenen mezuniyet törenine; Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgenerel Mehmet Şükrü Eken, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Baro başkanı Av. Cemal Acar, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, İl Emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma komutanı Albay Feridun Yürekli,PMYO müdürü Yakup Polat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerin yakınları katıldı.

    Tören, bir dakikalık saygı duruşuna müteakip, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.
Emniyet teşkilatının kendini sürekli yenileyen bir teşkilat olduğunu ifade eden Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yakup Polat, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında,“ Mesleğe atıldığınız bu günlerde, Atatürk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı polisler olarak edeceğiniz yemine bağlı kalacağınıza, mesleğinize leke getirebilecek kötü alışkanlık ve davranışlardan uzak duracağınıza inanmanın yanında, okulumuzda kazanmış olduğunuz meslek disiplini ve bilgi birikimi ile meslekte ve özel hayatınızda karşınıza çıkacak olan engelleri aşacağınıza yürekten inanıyor, bundan sonraki meslek yaşamınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu

    Siirt PMYO’un çok önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirerek, halk ve polis arasında köprü kurduğunu ve halkın sevgisini kazandığını ifade eden Vali Ahmet Aydın, “Bugün okulumuzdan mezun olan öğrenciler, Türkiye’nin dört bir tarafına dağılacaklardır. Onlardan talebimiz şudur; Atatürk’ün koymuş olduğu hedeflerden ve kanunlardan asla ayrılmayın. Bu kutsal görevde, bu önemli vazifeniz herkesi sevgiyle kucaklasın. Ve güzel hizmetlere dönüşsün. Malum, son dönemde özellikle İstanbul’da yapılan olaylarda görüyorsunuz, haksız yere polisler itham altında bırakıldılar. Polisin en büyük görevi milletimizin huzur ve güveninin sağlamaktır, ama maalesef bazı güç odakları ve derin güçler, polisi hedef tahtası ilan edip haksız yere itham etmiştir, sosyal medya üzerinden yalan yanlış görüntüler yayınlayıp; Polis şunu yaptı, diye itham altında bırakılıyor. Halkımız bu oyunu bozacaktır. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi koruyalım.” şeklinde konuştu.

    Törende yapılan konuşmalardan sonra, okulda dereceye giren ilk 10 öğrenciye ödülleri, Vali Ahmet Aydın ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Dönem birincisi Taha Kurt tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.

    Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hep birlikte yemin etmelerinin ardından, öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları ve yakın savunma gösterileri büyük ilgi gördü.

    Resmi geçit töreninin ardından, buradaki tören sona erdi. CİHAN

Siirt PMYO'da mezuniyet heyecanı

Siirt PMYO'da mezuniyet heyecanı

Siirt PMYO'da mezuniyet heyecanı

Siirt PMYO'da mezuniyet heyecanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.