1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji Bilim Şenliği Düzenledi
Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji Bilim Şenliği Düzenledi

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji Bilim Şenliği Düzenledi

Şırnak’ta, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlayan Özel Burç Yağmur Koleji, yeniliklerine bir yenisini ekleyerek ‘1.

A+A-

Şırnak’ta, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlayan Özel Burç Yağmur Koleji, yeniliklerine bir yenisini ekleyerek ‘1.Geleneksel Bilim Şenliği’ düzenledi.

Şırnak il merkezinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Burç Yağmur Koleji, geleneksel bilim şenliği düzenledi. Bilim şenliğinin açılışına Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, kurum amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Şırnak halkı tarafından yoğun bir ilgi gören bilim şenliği katılımcılar tarafından da büyük beğeni topladı.

Şenlikte konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, “Burç Yağmur Koleji'nin yaptığı bu etkinlikle öğrencilerimizi araştırmaya, deney yapmaya ve bu yaptıkları çalışmaları görsel anlamda sergileyip anlatmaları, Şırnak’ımızda böyle kardeşlik ortamının yaşanmasına vesile olması bizi çok sevindirdi. İlimizde böyle aktivitelerin olması, hem kültürümüzün yaşanması, yaşatılması adına da bölgemizde ve ülkemizde güzelliklerle temsil ediyor. Şenlikte öğrencilerimizin yapabileceklerini, neler yaptıklarını sosyal ve kültürel olarak halk oyunları, folklor gibi gösterilerin, tiyatro gibi seyirlik oyunlarını gördük. Bu sayede okullarımızın hangi kapsamda etkinlikler yaptığını görmüş olduk. Çocuklarımızın da erken yaşta kendilerine fırsatlar verildiği zaman hangi güzellikte, hangi başarıda, hangi yüksek düzeyde eserler ortaya koyabildiğini, sanatsal, sportif onların kabiliyetlerinin doğrultusunda çok güzel ürünler ortaya koyabildiklerini gördük.” dedi.

Burç Yağmur Koleji bilim şenliğinde, standları dolaşan davetliler, öğrencilerin yaptıkları deneyleri, projeleri büyük bir beğeniyle gezdi. Tarih çadırında tarihi ve kültürel değerleri tarihi giysiler giyen öğrenciler anlattı.

    Bilim şenliğini değerlendiren Okul Müdürü Mahmut Umut şunları söyledi: “Yıllarca bilime beşiklik yapan Ahmet El Ceziri’ler ve İsmail Ebul-iz’lerle temsil edilen bu beldeler minik genç mucitlerin yeni Ahmet El Ceziriler ve İsmail Ebul-iz’leri yetiştirmeye gayret göstereceğiz.”

Ayrıca şenlikte minik öğrencilerin gösterileri ve folklor oyunları sergilendi, sonrasında da kurum amirleri ve davetliler birlikte halay çekti. CİHAN

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji bilim şenliği düzenledi

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji bilim şenliği düzenledi

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji bilim şenliği düzenledi

Şırnak Özel Burç Yağmur Koleji bilim şenliği düzenledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.