1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı Olayı Müfettişlerine Bilgi Verdi
Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı Olayı Müfettişlerine Bilgi Verdi

Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı Olayı Müfettişlerine Bilgi Verdi

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görevlendirilen müfettişlere bilgi veren BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Valiliği'nden ayrıldı.

A+A-

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili görevlendirilen müfettişlere bilgi veren BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Valiliği'nden ayrıldı. Önder, olayla ilgili bilgi ve belgelerin bulunduğu web sitesine girerek videoları müfettişlerle birlikte seyrettiklerini söyledi. Önder, başta İstanbul Valisi olmak üzere idari sorumluların istifa etmesi gerektiğini savundu.

İstanbul Valiliği'ne gelerek Gezi Parkı olaylarını soruşturan müfettişlere bilgi veren BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, basın mensuplarına görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Önder, "İçerde müfettişlere başından beri tanık olduğumuz gelişmeleri aktardık. Soruşturma başladı. Bence soruşturmayı beklemeden, soruşturmanın selameti için bu olayda sorumlu olan buradaki bütün idari yöneticiler istifa edebilirler. Bu çok insani ahlaki ve demokratik bir seçenek olur. İnternette olayla ilgili kişilerin gönderdiği belge ve bilgiler var. Müfettişlerle birlikte o web sitesine girdik videoları izledik. Bana gelen belge ve bilgileri de çıktısını alarak kendilerine sunacağımı aktardım. Gezi Parkı Dayanışma Derneği ve Taksim Dayanışma Platformu ile görüşmelerini önerdim." şeklinde konuştu. Önder, sadece İstanbul’da değil diğer illerde de Gezi Parkı protestoları ve yaşanan olaylarla ilgili müfettişler görevlendirildiğini duyduğunu aktardı.

Gazeteciler, Sırrı Süreyya Önder’e İmralı’ya gidecek olan heyette kendilerinin bulunmamasının Taksim olaylarıyla ilgisinin olup olmadığını sordu. Önder, heyette bulunmamasının Taksim’deki olaylarla ve kendisini tutumuyla ilgili olmadığını savundu. Önder, Gezi Parkı olaylarının başından itibaren çözüm sürecinin karşıtıymış gibi gösterildiğini ancak bu olayların süreci olumsuz etkilemeyeceğini dile getirdi. Sırrı Süreyya Önder, İmralı’ya gidecek heyette kendisinin bulunmamasının önemli olmadığını BDP’li bütün milletvekillerinin heyette bulunabilecek yeterlilikte olduğunu ifade etti.

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin Başbakan Erdoğan’ın son olarak AKM’nin yıkılacağını Topçu Kışlası’nın da yapılacağını söylediğini aktarması üzerine, “Yapın sarayınızda oturun. Yıkın viranenizde oturun.” diyerek karşılık verdi.

Sırrı Süreyya Önder açıklamalarının ardından İstanbul Valiliği’nden ayrıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.