1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Siyasi değilim ben hâkimim"
Siyasi değilim ben hâkimim

"Siyasi değilim ben hâkimim"

Yüksek Seçim Kurulu Bşkanı Sadi Güven, kurulun halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından yapılan eleştirilerin sorulması üzerine, “Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hâkimim” yanıtı verdi.

A+A-

Güven’e, CHP, HDP ve Vatan Partisi’nin halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruların reddedilmesinin ardından yapılan eleştirilere yönelik bir yanıtı olup olmadığı sorusu yöneltildi. Sadi Güven, “Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hâkimim” karşılığını verdi.

Kesin sonuçlar  27-28 Nisan’da...

İlçe seçim kurullarına itiraz süresi 18 Nisan’da doldu. İl seçim kurullarına da 21 Nisan saat 17.00’ye kadar itiraz edilebilecek. İl seçim de bu itirazları 23 Nisan saat 17.00’ye kadar sonuçlandıracak. Bu süreçlerin ardından YSK’ya 26 Nisan’a kadar itiraz yapılabilecek. YSK, kesin seçim sonuçlarını 27 Nisan Perşembe veya 28 Nisan Cuma günü açıklayacak. YSK, mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul edilmesine ilişkin 16 Nisan’da aldığı kararı 18 Nisan’da açıklamıştı. YSK Başkanı Sadi Güven de kararın il ve ilçe seçim kurullarını da bağladığını söylemişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.