1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sular Çekildikçe Zararın Büyüklüğü Ortaya Çıkıyor
Sular Çekildikçe Zararın Büyüklüğü Ortaya Çıkıyor

Sular Çekildikçe Zararın Büyüklüğü Ortaya Çıkıyor

Almanya'da sel mağduru Bavyera, Thüringen ve Saksonya eyaletlerindeki su seviyesinin düşmeye başladığı bildirildi.

A+A-

Almanya'da sel mağduru Bavyera, Thüringen ve Saksonya eyaletlerindeki su seviyesinin düşmeye başladığı bildirildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, afet bölgesindeki vatandaşlara 100 milyon Euro acil yardım sözü verirken, Bavyera ve Saksonya eyaletleri de mağdur olan ailelere bin 500 Euro yardım kararı aldı. Öte yandan Deggendorf şehrinde bir cami ve 7 Türk aile de selden etkilendi.

Almanya'da günlerce yağan yağmurun durmasının ardından sular altında kalan Bavyera, Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde su seviyesinin giderek düştüğü haber verildi. Konu hakkında açıklama yapan Bavyera İçişleri Bakanlığı sözcüsü Oliver Platzer, sel afetinden etkilenen Bavyera'nın özellikle Passau, Deggendorf Rosenheim kentlerinde su seviyesinin azalmakla birlikte, sevinmek için henüz erken olduğunu ifade etti. Deggendorf'da bir kaç gün önce 8 metreye ulaşan su seviyesinin şimdilerde 7 metreye indiğini kaydeden Platzer, Bavyera eyaletinde üç basamaklı milyonlar tutarında zarar beklendiğini söyledi. 2002 yılındaki selde Alman ekonomisinin toplam 11 milyar Euro zarar gördüğünü hatırlatan sözcü, bu defa da buna yakın bir zarar olabileceğini kaydetti.

Almanya genelinde tarım alanlarında meydana gelen zararın 173 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. Konu hakkında Çarşamba günü açıklama yapan Federal Tarım Bakanı İlse Aigner, Federal Hükümetin sel afetine maruz kalan vatandaşlara ayırdığı 100 milyon Euro'luk acil yardımdan çiftçilere hemen yardım yapılacağını açıkladı. Salı günü doğal afet bölgeleri Bavyera, Saksonya ve Thüringen eyaletlerine ziyaret gerçekleştiren Almanya Şanşölyesi Angela Merkel, vatandaşlara acil yardım sözü vermişti.

Bavyera eyaletinde 20 bin kurtarma ekibinin sürekli vatandaşlara yardımcı olduklarını açıklayan Bavyera İçişleri Bakanlığı, Bavyera Bakanlar Kurulunun da afet bölgesine acil 150 milyon Euro yardım kararı aldığını duyurdu. Evi ve işyeri zarar gören her vatandaşa bu hafta itibarı ile bin 500 Euro ödeneceği kaydedildi. Sachsen Eyaleti'nin de mağdur çiftçi ve iş yeri sahiplerine bin 500 Euro ödeme kararı aldığı haber verildi. Thüringen Eyaleti Başbakanı Christine Lieberknecht ise su seviyesinin düştükçe zararın bilançosunun daha da ortaya çıktığını belirtip, büyük miktarda mali yardıma ihtiyaçları olacağını söyledi.

DEGGENDORF'DA CAMİ VE TÜRK AİLELERİN EVİ DE SULAR ALTINDA

DİTİB Deggendorf Cami diyalog sözcüsü Cem Yasinoğlu, camilerinin zemin katının ve kafeteryasının 2,5 metre su altında kaldığını ve hocanın kaldığı evden botlar sayesinde tahliye edildiğini belirtti. Cuma namazını Deggendorf belediyesinin verdiği kültür merkezinde kıldıklarını anlatan Yasinoğlu, şu an için zarar konusunda bir rakam veremeyeceklerini kaydetti. Yasinoğlu ayrıca, Deggendorf şehrinde 7 Türk ailenin de evini su bastığını açıkladı.

Sel mağduru Ergün Gürtekin, Türkiye'den misafirleri de olduğu bir dönemde evlerini su bastığını ve şimdi belediyenin yönlendirmesi ile ailesi ile birlikte Pazar gününe kadar bir otelde kalacaklarını söyledi.

Burgkirchen kasabasındaki bir camide su baskını olduğu ve vatandaşların hummalı bir çalışma içinde oldukları da belirtildi. CİHAN

Sular çekildikçe zararın büyüklüğü ortaya çıkıyor

Sular çekildikçe zararın büyüklüğü ortaya çıkıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.