1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Tarihi Kalede Yamaç Paraşütü
Tarihi Kalede Yamaç Paraşütü

Tarihi Kalede Yamaç Paraşütü

Kozan Sportif Havacılık Kulübü, Kozan’ın kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kozan Kalesi’nden yamaç paraşütü uçuşu yaptılar.

A+A-

Kozan Sportif Havacılık Kulübü, Kozan’ın kurtuluşunun 93. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kozan Kalesi’nden yamaç paraşütü uçuşu yaptılar.

Kutlama programına davetli olan Kozan’ın eski kaymakamı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ve Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan Kozan Kalesi’nde gerçekleşen yamaç paraşütü deneme atlamasını birlikte izlediler.

MİLLETVEKİLİ ERSOY: KOZAN ÇAĞ ATLAMIŞ

AK Parti Sinop Milletvekili ve Kozan eski kaymakamı Mehmet Ersoy, yaptığı açıklamada, “Kozan’ı yıllar sonra ilk defa gördüm ve müthiş bir değişim olmuş. Kozan Kalesi’ne bizler ancak dikenler ve taşların arasından yürüyerek çıkıyorduk. O zamanlar burası harap haldeydi. Kozan adeta çağ atlamış. Şuan Kozan Kalesi'nde yamaç paraşütü yapılıyor. Belki bunu benim görev yaptığım zamanlarda hayal bile edemezdik. Kozan’ımıza hizmetlerinden dolayı Sayın Belediye Başkanımız Kazım Özgan’ı tebrik ediyorum.” dedi.

KÜÇÜKAYDIN: KOZAN ÇOK ESTETİK BİR GÖRÜNÜM ALDI

Kozan’ın kaleler şehri olduğunu belirten AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ise yaptığı açıklamada, “Kozan tarihi geçmişi olan ve birçok kaleleri içinde barındıran şehir. Bunlardan biri Kozan Kalesi." diyerek şöyle konuştu:

"Son zamanlarda Kozan Kalesi, belediye başkanımızın büyük gayretleri ve hükümetimizin de destekleri ile oldukça hareketlendi. Çok estetik bir görünüm aldı. Ama bunun yanında çeşitli etkinliklere de yer veriliyor. Bugün görüldüğü üzere kalemizde yamaç paraşütü yapılıyor. Bu bakımdan ilçemizin geleceğini parlak görüyorum. Kozan Kalesi ve diğer kalelerimizi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Buradan hükümetimize ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız ile yerel yöneticilerimize büyük gayret düşüyor. Kozan belediye başkanımızda ben bu gayreti görüyorum.”

ÖZGAN: TARİHİMİZ İLE DOĞA SPORUNU BİRLEŞTİRİYORUZ

Kozan’da yamaç paraşütü alanı olmadığını söylemelerine rağmen Kozan Kalesi’nde yamaç paraşütü deneme çalışmalarının başarılı geçtiğini kaydeden Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kaç yıldır biz bu konu üzerinde uğraş veriyorduk. Ama Kozan Kalesi yamaç paraşütüne müsait değil dediler ve deneme de yapamadık. Geçen hafta Kozan Sportif Havacılık Derneği üyeleri buradan atladıklarını söylediler bundan mutlu olduk. Bugün de deneme yapıldı gerçekten havada iyi kaldılar. Yamaç paraşütçüsü arkadaşlarımız beş dakika için nerelere gitmiyoruz ki dediler. Gerçekten çok güzel oldu. Dernek başkanımızı tebrik ediyorum. Biz de kendilerine bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz.

Hopka Dağı’ndaki denemelerde ben de vardım. Hatta Hopka Dağı'nın bulunduğu alan bizim bölgemizin alanı olduğu için oranın yolunun yapılması için iş makinesi verdik. Bu sporun ilçemizde canlanması için elimizden geleni yapacağız. Tarihimiz ile doğa sporunu birleştiriyoruz. Kozan Kalesi gibi güzel bir yer Türkiye’de yok.”

Kozan Sportif Havcılık Derneği Başkanı Eser Karavelioğlu da yaptığı açıklamada, “Kozan Kalesi’nde uçulamaz dediler ama biz uçuyoruz. Kozan belediye başkanımıza etkinliklerimize sağlamış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yamaç Paraşütçüsü Talat Yavuz ise yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü sporunun çok az bir maliyet isteyen spor olduğunu belirterek, "Kozan’da yamaç paraşütü sporu ile uğraşan kişi sayısı çok fazla. Biz de kulüp olarak bu sporu seven arkadaşlarımızı bir dernek altında topladık. Kurumsal olarak desteğe ihtiyacımız var. Bu desteği de bize Sayın Belediye Başkanımız Kazım Özgan gösterdi." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu spor için kalkış ve iniş yeri önemli. Kalkış yeri olarak Kozan Kalesi'ni gördük. Başkanımız buradaki eksiklikleri giderdi. Yıl boyu buradaki etkinliklerimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Kozan yamaç paraşütü konusunda daha ileriye gelecektir. Herkesi bu sporu yapmaya davet ediyoruz. Kozan’da aşağı çarşıda derneğimizin bürosunu açıyoruz. İlçemizdeki faaliyetlerimizi artıracağız. Artık insanlarımız Kozan Dağı'nda yamaç paraşütü izleyecekler.”




CİHAN

Tarihi kalede yamaç paraşütü

Tarihi kalede yamaç paraşütü

Tarihi kalede yamaç paraşütü

Tarihi kalede yamaç paraşütü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.