1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Terörden Medet Umanlar Kürt Kardeşlerimi Temsil Edemez
Terörden Medet Umanlar Kürt Kardeşlerimi Temsil Edemez

Terörden Medet Umanlar Kürt Kardeşlerimi Temsil Edemez

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörden medet umanların Kürtleri temsil edemeyeceğini söyledi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörden medet umanların Kürtleri temsil edemeyeceğini söyledi. Erdoğan, “Hizipçilik yapan hiçbir hareket başarılı olamaz. Kronik meselelerini hal yoluna koyamaz. Terör bataklığından medet umanlar benim Kürt kardeşlerimi temsil edemez. Terör sorunu vardır, PKK sorunu vardır. Kibir, gururlanma, tepeden bakma bize hiçbir zaman musallat olmadı. Çözüm için kalbimizi gövdemizi koyduk.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır 4. Olağan Genel Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, Kürt kardeşlerinin hakkını savunduğunu iddia eden bir partinin olduğunu belirterek, bunların halk oylamasından sürekli kaçtığını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Partiler kapatılıyor dediler. Biz de partilerin kapatılmasını engelleyecek maddeyi koyduk. Bu maddenin oylamasında bu parti Meclis'i terk etti gitti. Meclis'i terk etmeseydiler adeta Türkiye'de partilerin kapatılması olmayacaktı. Bu kanlı meselenin içinde sadece terör örgütü yok, kandan devşirenler, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. 12 Haziran'da 7 bölgede AK Parti birinci oldu. Siz bu partinin mensuplarısınız. Siz birliğin bütünlüğün temsilcisisiniz. Sizin kitabınızda bölücülük yok, bir ve beraber olmak var. Demokratikleşme mücadelesinde hep yalnız kaldık. Hep engellendik. Kürt kardeşim için Kürtçe televizyon kurarken, onlar dudak büktüler, yapamaz dediler. Yaptık mı? Yaptık. 'Üniversitelerde Kürtçe enstitü kuramaz' dediler. Çetelerle mücadele ederken tribünden seyrettiler, hatta bizi taşlamaktan geri durmadılar.”

"ANNELER CEZAEVİNDE EVLATLARIYLA KÜRTÇE KONUŞSUN DİYE GENELGE YAYINLADIM"

'Anneler cezaevinde oğluyla Kürtçe konuşabilsin' diye genelge yayınladığını kaydeden Erdoğan, “Bunların tek bildikleri istismar ve hakaret. Anneler cezaevinde oğluyla Kürtçe konuşabilsin diye genelge yayınladım. Bunların tek bildikleri istismar ve hakaret. Kürt kardeşimin, Boşnak kardeşimin, kendine göre sorunları var. Daha yapılacak çok şey var, her şeyi çözdüğümüzü iddia etmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Birilerinin ‘Başbakan'dan artık müjde beklemiyoruz’ dediğini hatırlatan Erdoğan, “Ben Diyarbakırlı kardeşlerime müjde vermek için geliyorum. Biz siparişle iş yapmayız. Görevimiz neyse onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Terör örgütü ve onun uzantısı BDP, bu coğrafyanın CHP'si olmak için ellerinden geleni yaptılar. Diyarbakır'da bomba patlattılar, çoğu öğrenci 9 vatandaş hayatını kaybetti. Terör örgütü iş makinelerimizi yaktı, biz yenisini göndereceğiz. Onlar hastaneye karşı çıktı, biz daha fazla hastane yaptık. Onlar havaalanı protesto etti, biz inadına havaalanı yaptık. Hani siz Kürt kardeşimi seviyordunuz.” diye konuştu.

"TERÖR KÜRT KARDEŞİME ACIDAN BAŞKA NE VERDİ?"

Belediye başkanlığından gelen biri olarak Diyarbakır’da belediyenin ne yaptığının ortada olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, ”İşte görüyorsunuz Diyarbakır’da ne yaptılar?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “Terör benim Kürt kardeşime acıdan başka ne verdi? Diyarbakır ortada. Ben belediye başkanlığından gelmiş insanım. Çözümün parçası olmak yerine şiddeti teşvik ettiler. 12 Eylül halk oylaması öncesinde BDP ile CHP aynı safta buluştu. CHP Kürt meselesinin kaynağı BDP de Kürt meselesinin istismarcısıdır.”

"GÜNEYDOĞU’DAKİ İŞSİZLİĞİN NEDENİ TERÖR"

Güneydoğu’da işsizlik fazla olduğunu belirten Erdoğan, terörün bu neden olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, “Buraya girişimciler terör yüzünden gelmiyor. Adam korkuyor. Bu yatırımı bombalarsan benim halim ne olur. En büyük teşvikimiz bu bölgeye. Neden? Buraya yatırım yapılsın diye. İstismarcıların kazanmasına engel olacağız. Bugün Diyarbakır’da demokratikleşme ve hukuk yolunda inkâr, ret ve asimilasyona biz son verdik. Tarihi reformlar yaptı. Hız kesmeden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.