1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tgtv: Gezi Parkı Olaylarında Tahriklere Kapılmayalım
Tgtv: Gezi Parkı Olaylarında Tahriklere Kapılmayalım

Tgtv: Gezi Parkı Olaylarında Tahriklere Kapılmayalım

Bünyesinde 127 vakıf ve 6 dernek bulunduran, Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı (TGTV), son günlerde yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulundu.

A+A-

Bünyesinde 127 vakıf ve 6 dernek bulunduran, Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı (TGTV), son günlerde yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısında bulundu. Vakıf adına konuşan TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hamza Akbulut, “Sivil bir hareket olarak başlatılan eylemler, istenmeyen hadiseler meydana getirmiştir. Kötü niyetli insanların tahrikleri kapılmayalım.” uyarısında bulundu.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına, TGTV bünyesine bulunan birçok vakıf ve derneğin temsilcisi katıldı. Toplantıda, Gezi Parkı protestolarıyla başlayan olaylar hakkında değerlendirmede bulunuldu. TGTV Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Hamza Akbulut, yaşanan negatif atmosferi fırsat bilen kötü niyetli organize güçlerin devreye girerek, olayları provoke etmeye çalıştıklarını vurguladı. Akbulut şöyle devam etti; “S osyal medya üzerinden yürütülen, duygusal, abartılı ve gerçeğe dayanmayan yalan haberlerle geniş kitleler yönlendirilerek harekete geçirilmiştir.”
Yaşanan olayların, bazı devletler tarafından, bölgesinde barış ve istikrar adası olan ülkenin önünü kesmek için de kullanıldığını belirten Akbulut, “Bu durumu fırsat bilen organize güçler, devreye girerek durumu provoke etmiştir. Çok sayıda polis memuru yaralanmış, kamu bina ve araçlarına, sivillere ve iş yerlerine zarar verilerek ülkede kaos ve güvensizlik ortamı meydana getirilmeye çalışılmıştır. Bu olaylar, bazı devletler tarafından, bölgesinde barış ve istikrar adası olan ülkemizin önünü kesmek için de kullanılmak istenmektedir.” dedi.

Son zamanlarda bazı dış güçlerin Türkiye’de yakalanmaya çalışılan barış ve istikrar ortamını bozmayı hedef aldığını altını çizen Akbulut, “Ülkemizde bu olayların, birtakım uluslararası basın kuruluşları tarafından sözüm ona ‘Türk Baharı’ olarak servis edilmesini maksatlı sosyolojik bir çarpıtma ve yönlendirme olarak görüyoruz. Olayların yurtiçine ve yurtdışında organize edilişi, yabancı basında duyuruluş şekli göz önüne alındığında bir takım güçlerin, yakalamaya çalıştığımız barış ortamından rahatsız olduğu anlaşılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Gezi Parkı olaylarının Türkiye’yi hazmedemeyen güçler tarafından kullanıldığını söyleyen Akbulut, “Ülkemizin büyümesi ve sosyal barışın sağlanması, genç ve dinamik nüfusuyla geleceğin dünyasında hak ettiği oyun kurucu yeri almasını hazmedemeyen bu güçler, gezi parkı hadisesini bir işaret fişeği olarak kullanmak istemişlerdir.” diye konuştu.

Anti demokratik bir ortam oluşturmaya yönelik yapılan bu tür davranışların millet tarafından birçok kez tecrübe edildiğin, aktaran Akbulut, “ Milletimizin bu tür davranışlara itibar etmeyeceği açıktır. Halkı seçim sonucu tercihlerine saygı duymalı demokrasi dışı yollara başvurulmamalıdır. Demokratik hakkını kullandığını iddia edenler yasalar çerçevesinde, itidal ve vakar içerisinde eylemlerini yapmalı, kışkırtıcı bozguncu, bölücü, millet ve devlet düşmanı organize güçlerin oyununa gelmemelidirler.” çağrısında bulundu.


CİHAN

TGTV: Gezi Parkı olaylarında tahriklere kapılmayalım

TGTV: Gezi Parkı olaylarında tahriklere kapılmayalım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.