1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde Kadırgalar Karadan Yürütüldü
Toroslardaki Fetih Yürüyüşünde Kadırgalar Karadan Yürütüldü

Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde Kadırgalar Karadan Yürütüldü

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde İstanbul’un Fethi’nin 560. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü.

A+A-

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde İstanbul’un Fethi’nin 560. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte Yençerilerin de temsili olarak çektiği kadırgalara Mehter Takımı marşlarla eşlik etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da zaman zaman halatı eline alarak Yeniçerilere destek verdi.

Toroslar Belediyesi tarafından İstanbul'un Fethi'nin 560. yıldönümü nedeniyle Fetih Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş için vatandaşlar Okan Merzeci Bulvarı Mezarlık Kavşağı'nda toplandı. Yürüyüşün önünde Fatih Sultan Mehmet'in dev heykeli bulunurken belediye tarafından günler önce yaptırılan kadırgalarda yerini aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşü geçildi. Fatih Sultan Mehmet'in dev heykeli ve kadırgalar traktörlere takıldı. Kadırgaları temsili olarak Yeniçeri askerleri çekerek karadan yürüttü. Akbelen Bulvarı Mezarlık üst kavşağını takiben yürüyüş Ayışığı Düğün Salonu önünde son buldu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet'in kadırgaları karadan yürüterek bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
Bu nedenle Fatih Sultan Mehmet'in hayır dua ile anılan, Fatiha gönderilen önemli bir zat olduğuna işaret eden Tuna, "Bizim geçmişimiz hep şerefli galibiyetlerle ve zaferlerle dolu. Ama bu coğrafyada yaşamakta çok kolay değil. Dün olduğu gibi bugünde birilerinin emelleri var. Çünkü yaşadığımız coğrafya 3 tarafı denizlerle çevrili orta doğuya açılan bir kapı. Kafkaslara, Balkanlara uzanan bir yol. Dolayısıyla bizim burada vermek istediğimiz, bu coğrafyada yaşayan insanların kardeşçe dün nasıl birlik ve beraberlik içinde oldularsa, bu gün ve bundan sonra da birlik içinde olmaları gerektiğidir." diye konuştu.

'Tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını başkaları çizer' esasından hareket ettiklerini anlatan Tuna, şöyle devam etti: "Bundan sonra bu ülkeyi yönetecek olan çocuklarımıza tarih bilinci oluşturabilme gayreti içerisindeyiz. Bir katkımız oldu ise bu olayı bu zorluğu onlara gösterebildi isek ne mutlu bize."

Başkan Tuna, kadırgaları ve Fatih Sultan Mehmet'in dev heykelini Çağdaşkent Mahallesi'ndeki parka yerleştireceklerini kaydetti.

CİHAN

Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü

Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü

Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü

Toroslar'daki Fetih Yürüyüşü'nde kadırgalar karadan yürütüldü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.