1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tüketici Hakları Derneği, Tüketici Kanun Tasarı Taslağı'nı Eleştirdi
Tüketici Hakları Derneği, Tüketici Kanun Tasarı Taslağını Eleştirdi

Tüketici Hakları Derneği, Tüketici Kanun Tasarı Taslağı'nı Eleştirdi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Gümrük Bakanlığı'nın hazırladığı 'Tüketici Kanun Tasarı' taslağının kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Gümrük Bakanlığı'nın hazırladığı 'Tüketici Kanun Tasarı' taslağının kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Turhan Çakar, Ankara'daki dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında, tüm tüketicileri doğrudan ilgilendiren tasarı taslağının son halinin tüketici örgütlerinden ısrarla kaçırıldığını ve tüketici örgütlerinin görüşme talebinin Bakan Hayati Yazıcı tarafından kabul edilmediğini öne sürdü. Çakar, "Ancak, tüketici örgütlerini hiçbir şekilde kabul etmeyen ve tasarı taslağını tüketici örgütlerinden ısrarla kaçıran Gümrük ve Ticaret Bakanı, Bakanlığın himayeleri altında bankalarla toplanarak ve görüşerek tasarı taslağını bankaların istekleri doğrultusunda değiştirmiştir.” dedi.

"BAKANLIK BANKALARIN TARAFINI TUTTU"

Kanun tasarısı taslağı ile bankaların, GSM şirketlerinin, su-doğalgaz-elektrik dağıtımı yapan şirketlerin ve tüketiciyle sözleşme imzalayan tüm şirket ve firmaların istedikleri ücretleri ve masrafları almalarının yolunun açıldığını ifade eden Çakar, yapılan kanunla Gümrük Bakanlığı'nın bankaların tarafını tuttuğunu ileri sürdü.

Çakar, “Bankaların bugün itibariyle aldıkları 65 dolayındaki deli dumrul ücretleri ile birlikte kanun taslağı yasalaşıp uygulanmaya girdikten sonra her gün almak isteyecekleri yeni bir ücretin, masrafın önü açılmış olacak. Kanun tasarısı, şirketlerin her çeşit ücret ve masrafla tüketicileri çok rahatça soymalarına zemin hazırlanmıştır. Kanun tasarısı mevcut yasadan ve tasarı taslağı ilk halinden çok geriye giderek tüketicilerin şirket ve firmalarca soyulmasının önünü açmıştır." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.